Unghiile sunt „oglinda” femeii

Asta mi-a spus mama tot timpul. Mama, de aproape 37 de ani de când o știu eu, are manichiura impecabilă, iar când nu e impecabilă, o face. Își taie pielițele, definește forma unghiei, le vopsește cu ojă, întotdeauna alb sidefat. Eu… ce să zic, sunt fata lu’ tata! Dacă uit să-mi hidratez mâinile corespunzător timp de câteva zile (și cam uit!) și îmi fac o poză, nu știi dacă-s mâinile mele sau ale lui tata. Mai ales că eu niciodată nu am unghiile lungi.

Am încercat să le las să crească. Sunt foarte friabile și mai rău mă enervez, plus că fiind obișnuită de-o viață cu unghii scurte, când cresc un pic încep să mă incomodeze. Deja de la 3-4 milimetri în sus e o problemă și trebuie să le tai. Aș vrea să vă spun că glumesc… dar nu!

Am încercat o dată unghiile acrilice, practic manichiurista mi-a prelungit unghiile cu un material foarte dur și le-a vopsit în verde cu picățele albe. A fost o experiență interesantă, dar nu am mai repetat-o și nu aș mai repeta-o.

Asta a fost singura dată când mi-am „pus” unghii. L-am zgâriat din greșeală pe față pe un domn din Sibiu, sper că nu m-a blestemat prea tare.

Am încercat, de asemenea, oja semipermanentă. Este mult mai ușor de tolerat, pentru mine, decât gelul. Oja semipermanentă se aplică pe unghie și se fixează cu lampa UV, avantajul fiind că ai o manichiură impecabilă timp de una sau două săptămâni.

Aici, despre oja semipermanentă. Dacă aș avea o manichiuristă la dispoziție, sunt sigură că aș alege oja asta în detrimentul… nimicului pe care îl am acum pe unghii. Dar cum o manichiuristă bună este greu de găsit…

După aceea, însă, vine partea care pe mine mă enervează: unghiile crescute, cu ojă semipermanentă. Sunt cele mai urâte chestii care pot exista la o femeie, după unghiile negre (la mâini sau picioare), dinții stricați și părul la subraț.

ATENȚIE! Imagine care vă poate afecta emoțional!

E foarte OK să ai o manichiură impecabilă, e chiar recomandat să te prezinți în lume cu niște unghii frumoase, îngrijite. Nu e deloc OK, în opinia mea, să umbli cu oja semipermanentă… semiaplicată pe unghii, adică să ai unghia crescută și să ți se vadă jumătate de centimetru din ea pe lângă oja aia pe care nu ai avut timp să o înlocuiești.

Apreciez întotdeauna o femeie care are unghiile perfecte, mai ales dacă se vede (și se vede, degeaba vă imaginați că nu) că este o manichiură naturală, simplă, fără pietricele strălucitoare și în șapte culori. Dacă e franțuzească (pentru bărbați, asta înseamnă unghie în culoare naturală, bej sau un roz pal, iar vârful unghiei vopsit în alb), cu atât mai bine.

Nu-mi plac unghiile prea lungi, prea ascuțite. Sigur, vouă pot să vă placă, de-aia e blogul meu, ca să scriu ce vreau pe el – și eu vreau să spun că nu îmi plac unghiile mari și ascuțite. :) Am avut ocazia să stau de vorbă cu mulți medici în ultima perioadă, grație unui proiect de la serviciu. Nu am văzut doctorițe cu unghii împopoțonate, iar pentru mine asta spune multe.

Până la urmă, totul se reduce la gusturile fiecăruia. Iar dacă gusturile voastre vă duc spre o manichiură îngrijită, rețineți că www.pinknails.ro, cu ajutorul brandului Victoria Vynn, oferă o gamă largă de produse destinate mâinilor în general și unghiilor în particular.

Manichiura unei femei spune despre ea că este prea ocupată să și-o „bibilească” cu ojă, că este o femeie simplă, dar îngrijită, că este o pisi cu pretenții, că este o prețioasă, că este prea leneșă să și-o retușeze… depinde foarte mult de felul în care arată manichiura. Despre mine spune că… am alte priorități. :))

P.S.: A fost o perioadă când m-a pasionat colecționarea de poze cu unghii colorate, desenate, super împopoțonate. Mi-am și făcut o dată manichiură într-un fel de degradé (sau ombré, cum îi zice mai nou). Profilul meu de Pinterest stă mărturie acelei perioade. Acum, însă, nu mă preocupă unghiile colorate la fel de mult; probabil e doar o fază.


Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

2 thoughts on “Unghiile sunt „oglinda” femeii”

  1. Am avut si eu perioada cu modelele pe unghii (nail art) dar mi-a trecut, acum prefer sa am toate unghiile vopsite intr-o singura culoare, de obicei in roz sau nuante de rosu, culori normale :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.