Viața cu un câine Husky

Textul de mai jos nu îmi aparține, este un comentariu de pe un grup al proprietarilor de Husky, dar e atât de frumos scris, încât vreau să îl împărtășesc cu restul lumii.

Siberienii pot reprezenta o adevarata provocare, insa poti invata multe despre ei, dar si despre tine. Experienta cu un caine, mai ales un husky, este o oportunitate de dezvoltare personala si nu exagerez deloc cand spun asta…🙂

Catelul, prin felul sau de a fi, va scoate la suprafata anumite aspecte din tine care erau deja acolo, ti le va oglindi.

Primul meu husky l-am luat cand aveam 19 ani, ma documentasem eu cat de cat in privinta rasei, insa nici o teorie nu m-a pregatit pentru practica. Era atat de rebel, incapatanat, dominant, incat in unele momente ma scotea la propriu din minti de furie.

Apoi am inteles ca nu el era cauza acestor trairi, ci eu: ma simteam neputincioasa, nu stiam cum sa gestionez situatia, asa ca am facut-o cum facusera si altii cu mine in copilaria mea… cu nervi si tipete. Cu cat mai crizata eram, cu atat cainele ma provoca mai mult. Sansa mea si a lui a fost ca am intalnit oameni alaturi de care am invatat sa evoluez (mai mult eu aveam nevoie decat cainele), sa invat sa devin un leader in relatia cu cainele meu, iar asta insemna sa invat sa il inteleg, sa il respect si sa il ghidez prin calm, siguranta, joc, recompensa si sa pun limite in mod ferm si nu abuziv.

Invatand toate acestea alaturi de caine, ghici ce? Am reusit sa le aplic si in relatia cu oamenii. 🙂

Gabriela Alexandra Caras

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.