Travel – Pe unde am călătorit

Încerc să adun aici link-uri către articolele scrise despre locurile prin care am fost. Sunt multe şi problema e că sunt destul de dezorganizată, le-am găsit mai mult din amintiri decât după tag-ul Travel.

RECOMANDĂRI PENTRU CĂLĂTORII

Asigurarea. Dacă nu ai un credit pentru care banca te-a obligat să-ţi faci o asigurare de viaţă [şi ai, cumva, şi asigurarea de călătorie inclusă], cel mai bine e să-ţi faci o asigurare pentru cele câteva zile în care vei fi turist prin ţări străine. Asigurarea medicală de calatorie de la Vola.ro se încheie rapid, simplu şi e ieftină.

Hainele. Un tricou simpatic pentru călători, care înlocuieşte cu succes autocolantele de pe valize, maşină sau motocicletă. Sau ce zici de un tricou pe care scrie „Pericol! Turist român”, că străinii şi-aşa nu prea ştiu româneşte?! Lăsând treburile astea personalizate la o parte, ia-ți cu tine haine comode, dar mai ales încălțări comode!

Încălţămintea. Este musai să iei cu tine o pereche de încălţăminte comodă. Musai, I tell you! Eu, de când m-am obișnuit să port pantofi sport, nu mă mai văd călătorind încălţată cu altceva! Crocşii sunt, de asemenea, încălţări comode, chiar dacă Internetul zice că aceşti papuci reprezintă cea mai eficientă metodă contraceptivă. Dacă nu-ţi pasă de ceea ce spune Internetul şi vrei să nu te doară picioarele, alege nişte pantofi comozi. Nu recomand să călătoreşti cu tocuri decât dacă eşti vedetă şi ai mereu bilete la clasa I, inclusiv atunci când zbori.

Bagajul. Cu cât iei mai puţine lucruri la tine, cu atât vei avea mai puţin de cărat. Pare logic, dar dacă ai ştii de câte ori am cărat după mine haine pe care le-am adus acasă nedespachetate… De exemplu, în 2013 am mers în Italia cu un ghiozdan (bagaj de mână mic) la WizzAir; plecasem pentru trei nopți și am stat opt, dar am supraviețuit, pentru că mergeam la o prietenă și ce nu am putut lua cu mine mi-a dat ea sau mi-am cumpărat (produse de îngrijire, o pensetă etc.).

Ghiozdanul în care mi-a intrat bagajul pentru zborul low-cost

În 2017, am pornit într-o aventură prin patru țări cu soțul meu și ne-am luat câte un rucsac, tot bagaj mic de mână la WizzAir, pentru a ne întoarce cu o mașină. Bineînțeles că ne-am cumpărat tot ce ne lipsea și după aproape două săptămâni pe drum, am ajuns acasă cu mașina… plinuță, dar încolo am putut merge cu bagaj foarte mic. Ba, costumul de baie l-am folosit abia în ultima bucată de drum, mai precis în Ungaria, pentru că în rest am avut parte de ploaie.

-va urma-

CĂLĂTORII

Austria

  • Innsbruck – surprinzător, nu i-am dedicat acestui oraş atât de frumos un articol pe blog. Trebuie să remediez problema asta, aşa că data viitoare când am drum prin Austria o să merg şi la Innsbruck, ca să pot scrie un articol „la zi”, cu poze actuale şi tot tacâmul.
  • Salzburg
  • KitzbuhelWestendorf (2009)
  • Viena (2010)
  • Wattens (2008)
  • Niedernsill, Zell am See, Kaprun + Westendorf (2013)

Belgia

Bulgaria

Croația

Germania

  • Passau, fără prea multe detalii (2007)

Serbia

  • O zi în capitala Serbiei, Belgrad (2013)

Spania

Slovenia

Italia

România

Ungaria

Republica Moldova

*pagină aflată mereu în curs de actualizare*

Şi dacă tot aţi venit aici, vedeţi tot ce-am scris despre călătorii.

EXPERIENȚE

Am avut parte de câteva experiențe inedite; iată-le:

  • Același video selfie, într-o excursie „fără destinație”, prin România și Republica Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.