Austria, strike 3

Tata a spus cam tot ce era de spus despre excursia în Austria, dar o să încerc şi eu să completez.

Am mai fost de două ori în ţara mea preferată [după ce-am văzut-o de trei ori, pot să-i spun aşa, cred], dar niciodată iarna; aşa că de data asta am văzut-o şi îmbrăcată în alb şi concluzia la care am ajuns este că-i şade bine oricum. Că aşa zice mama, dacă eşti frumoasă, îţi stă bine îmbrăcată cu orice [bine, mie îmi zice aşa, că cică io-s frumoasă şi îmi stă bine oricum, dar e mama şi e subiectivă, n-are cum să fie altfel!]. Nu i-ar sta bine „îmbrăcată” în mizerie, dar tot ar fi frumoasă.

Am revăzut, în Westendorf, casele superbe de care m-am îndrăgostit la prima vedere. Şi prima vedere, trebuie să vă spun, s-a întâmplat acum vreo 20 de ani, când am primit un album cu pagini lucioase şi coperţi groase, din carton, pe care scria, mare, Österreich. Cam cum erau cataloagele Neckerman sau Otto pe care le primeam „de dincolo”. Am răsfoit de sute de ori albumul ăla şi nu-mi venea să cred că există aşa ceva. Uite că acum am apucat să văd cu ochii mei [şi chiar şi cu obiectivul aparatului meu foto] o parte din frumuseţile Austriei.

Sunt doar două lucruri care nu mi-au plăcut: faptul că pe autostradă a trebuit să plătesc o „taxă” de WC şi acela că magazinele se cam închid la sfârşit de săptămână, duminica fiind închise de tot şi de-a binelea. Şi nici benzinăriile nu sunt deschise non-stop, ca la noi. Ce chestie! thinking

Îl invidiez pe Stanciu pentru privilegiul de a locui într-un sat de poveste, cu clădiri copiate parcă din basme, cu oameni civilizaţi. Nu-l invidiez pentru că trebuie să ştie limba germană ca să interacţioneze cu westendorferii care nu ştiu română, adică alţii decât cei cinci sau şase români din sat. Dar el ştie germana, aşa că pot să-l invidiez şi pentru asta.

Mi-am mai amintit ceva: accesul la net este cam limitat, ca să nu zic că-i chiar sărac, acolo unde există. E lucru mare să ai budă în casă, apă caldă şi cam toate condiţiile necesare unui trai nu decent, ci huzuresc de-a dreptul, în vârful muntelui, dar eu cu o conexiune proastă la net n-aş putea trăi. Ca să nu mai zic că în birturile prin care am fost noi nu era oaierles. Cum, bă, să n-ai wireless pentru clientu’ care bea o bere-două-trei la trei oiro jumate bucata? Păi, uite-aşa. Nu este şi pace. Te obişnuieşti cu ideea şi socializezi de-adevăratelea, cu oamenii adevăraţi, care-s în faţa ta. E şi asta o chestie.

Citiţi deci şi aici. Şi acum, poze, că ştiu că pe astea le aşteptaţi: big grin

austria01

austria02

austria03

austria04

austria05

austria06

austria07

austria08

austria09

austria10

austria11

austria12

austria13

austria14

austria15

Dacă vrei să vezi pozele full size, trebuie să-ţi faci un cont pe Ipernity. Nu durează mult şi ai o mulţime de avantaje!

8 thoughts on “Austria, strike 3”

  1. Superbe pozele! ai dreptate ca pe astea le asteptam, o sa fiu sincera si sa spun ca intai m-am holbat bine la poze si abia apoi am citit si textul. :D Mania pozelor si-a zis cuvantul la mine, momentan te invidiez!

  2. Si ca tabloul sa fie complet, nici o mie de poze nu vor putea reda sentimentul pe care il ai plimbandu-te la pas prin Westendorf. Am avut ocazia sa vad mai multe localitati muntenesti din Austria, ca asta insa inca nu m-a impresionat nici una.

  3. Denisa, eu sa fiu de varsta ta mi-as achizitiona acolo o casuta. Nu cred ca e mai scump ca la noi. Ai dreptate este superb, de fapt cuvintele sunt prea putine pentru a exprima cum este in Austria. Dupa mine este cea mai frumoasa tara din Europa. Plus ca de acolo esti la o aruncatura de bat sa mergi in oricare alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.