Butoni pentru cămașă – it’s in the details… (P)

Haina îl face pe om, zice o vorbă cu care eu sunt și nu sunt de acord. OK, un bărbat la costum și eventual cu butoni la cămașă are un avantaj în fața unuia care-a pus pe el ce a găsit la îndemână, la fel cum o femeie pe tocuri îi „ia fața” uneia în pantofi sport.

Sunt de acord că oamenii te judecă după cum ești îmbracat, după telefonul din buzunar, după mașina din care cobori. Femeile se uită la manichiura mâinile bărbaților ca să afle dacă sunt sau nu îngrijiți (sursă: colegele mele), bărbații se uită la… știm cu toții că se uită la fund și decolteu, dar ne plac pentru că avem suflet mare, desigur. Revenind: imaginea contează, hainele la fel și dacă vrei să faci o impresie bună, trebuie să îți fie clar că prima impresie chiar contează, iar aceasta se formează în câteva secunde – unii zic că în 5, alții că în 7, alții că în 10 și alții că în 30 de secunde.

Evident, un bărbat la costum arată mult mai bine decât unul îmbrăcat în trening. Părerea mea este că și un sacou asortat cu o pereche de blugi, chiar și cu pantofi casual, arată mult mai bine decât… lipsa unui sacou. Dar dacă vrei să faci impresie bună și arăți impecabil, nu trebuie să uiți detaliile; accesorii precum butonii de cămașă pot fi acel „ceva” care face diferența dintre un bărbat bine îmbrăcat și un bărbat foarte bine îmbrăcat.

Știu că sunt cămăși care se încheie cu butoni, știu că sunt unele cu guler care nu „cere” cravată, dar nu le cunosc în detaliu, pentru că nu m-a pasionat niciodată domeniul ăsta. Și nici nu sunt omul care să țină foarte mult la etichetă. Niciodată nu am arătat și nu voi arăta ca scoasă din cutie, pentru că nu sunt scoasă din cutie. Dar asta nu înseamnă că toți trebuie să fim la fel!

Așadar… dacă ai un bărbat căruia îi place să se îmbrace elegant – iar eu am! –, poate fi o idee bună să îi iei un cadou un pic ieșit din tipare: butoni de cămașă cu diverse modele. Ultimul bărbat din viața mea care a purtat butoni era bunicul meu, îi avea aranjați în cutiuțe din plastic și erau niște modele banale (de unde altceva, în anii ’80?), dar mai interesante decât nasturii din plastic pe care îi aveau toți ceilalți domni la cămășile lor.

Sincer, mie-mi plac mult accesoriile jucăușe, mici detalii care lasă să se vadă latura mai puțin scorțoasă a unui bărbat. Bărbații îmbrăcați la costum sau măcar într-un sacou sunt, așa cum am zis, mai atrăgători decât cei în trening, dar între un bărbat foarte încruntat, îmbrăcat „corect”, și unul cu sacou și blugi sau cu cămașă și butoni robinet, îl prefer pe-al doilea. But that’s just me.

Am ales câteva modele care mi-au plăcut… poate vă inspiră:

Butoni de cămașă „mecanism de ceas”

Butoni „Ford”

Butoni de cămașă „Robinet Hot/Cold”

Butoni de cămașă „Glonț”

Butoni de cămașă „Schimbător de viteze”

Butoni de cămașă „Cartuș”

2 thoughts on “Butoni pentru cămașă – it’s in the details… (P)”

  1. Butonii cu logo-uri sunt hidosi si nu as purta asa ceva, parerea mea.
    Singurii butoni inscriptionati pe care ii am si ii port sunt cei cu monograma mea. Sunt niste butoni simpli care au fost gravati si eu zic ca sunt de efect. Mai am doua perechi cu modele negre discrete, pentru momente mai pretentioase.
    Camasi cu mansete pentru butoni eu am gasit foarte greu modele care sa imi vina bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.