Cât de sigur este noul model electric Mercedes EQC? (P)

Noile modele Mercedes EQ atrag atenția prin designul îndrăzneț, dotările tehnice de excepție și sistemele de asistență care asigură un confort sporit și un șofat sigur, indiferent de starea carosabilului sau condițiile meteo.

În orice anotimp, modelele electrice EQA, EQS și EQV se disting prin felul în care îmbină eleganța cu viteza, confortul cu sportivitatea și dinamismul cu facilitățile moderne ale unui automobile electric. Drumul spre conducerea autonomă este azi deschis de noul Mercedes EQC, un model electric dotat cu sistemul MBUX-infotainment și asistență personalizată. În orice showroom de prezentare Mercedes, ca și în cadrul biroului de vânzări auto Arad, modelele EQ de la Mercedes sunt printre cele mai căutate și admirate vehicule electrice.

Cele mai performante sisteme de asistență în trafic sunt acum disponibile în dotarea noului EQC.Avertizările în caz de pericol sau coliziune sunt esențiale, de multe ori ajung să salveze vieți și să evite accidente dramatice. Păstrând corect distanța, banda de rulare și corelând viteza la condițiile de drum, sistemul modern al EQC ajută conducătorul auto să acționeze la timp, pentru a înătura riscurile.

Pachetul de asistență la rulare este aproape de autonomie, adaptând automat viteza, asigurând menținerea direcției de mers și avertizând riscurile de coliziune. Cu un astfel de suport, orice drum este mai ușor, șofatul este relaxant iar pasagerii sunt în deplină siguranță.

Asistența pentru păstrarea distanței corecte DISTRONIC ajută la menținerea spațiului optim între vehicule, limitând riscul de accidente, mai cu seamă la deplasarea în coloană, atunci când opririle sunt dese. Nu mai e nevoie de efortul de a schimba vitezele căci asistența activă al noului ECQ reglează în mod automat distanța față de mașina din față și avertizează riscurile de coliziune.

Pentru conducătorii auto cu experiență dar și pentru începători, asistența activă pentru limitarea vitezei este o dotare care nu trebuie să lipsească din pachetul noului ECQ. Camera video identifică limitarea de viteză, iar sistemul Distronic o percepe ca viteză optimă de deplasare, oferind siguranță în deplasare. 

Asistența activă la frânare este prezentă pentru a ajuta evitarea unor accidente datorate unor reacții întârziate sau a nerespectării distanței optime între vehicule. Sistemul are capacitatea de avertizare în mod optic și acustic atunci când percepe un pericol iminent.

 Frânarea adaptată situațiilor practice pe drumuri poate însemna exact diferența dintre siguranță și accident. Mulți șoferi începători nu au încă reflexul de frânare corectă format, de accea un astfel de sistem modern îi ferește de incidente nedorite. Asistența  pentru unghiul mort avertizează acustic și optic înaintea unei eventuale coliziuni laterale cu alte autovehicule aflate în unghiul mort, deci fără vizibilitate. 

Șoselele aglomerate, șoferii care conduc imprudent, sunt factori de risc care pot duce la accidente, în lipsa unei asistențe eficace destinate siguranței în trafic. Identificarea semnelor de circulație și intrepretarea inteligentă a informațiilor oferite de camera video ajută la o orientare mai bună, mai ales pe trasee necunoscute. 

Asistența  pentru semne de circulație analizează informațiile oferite de sistemul de navigație în combinație cu starea reală a traficului și a carosabiliului, idendificând instant orice restricție, limitare de viteză sau interdicție de depășire. 

Respectarea regulilor de circulație este esențială pentru conducerea preventivă, de aceea noul ECQ este dotat cu sisteme inteligente de asistență în acest scop. Dacă autoturismul trece peste o linie continuă, sistemul cu care e dotat noul ECQ lansează o avertizare prin vibrația emisă de volan, iar dacă detectează obstacole, frânarea unilaterală poate evita producerea unui accident.

Toate aceste sisteme de asistență ale noului Mercedes ECQ sporesc gradul de siguranță în trafic, ajută la cultivarea unei conduite preventive, reduce considerabil riscul de accidente și asigură un șofat relaxat, lipsit de emoții, pe orice tip de traseu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.