Îți amenajezi și tu casa în stil exotic? (P)

Fiecare dintre noi avem mai multe sau mai puține idei de inspirație atunci când vine vorba despre amenajarea locuinței așa că poate fi ușor intimidant să încerci să găsești o cale de mijloc când poate că îți plac mai multe stiluri. Organizarea casei ar trebui să fie un mijloc de exprimare a modului cum vrem să fim percepuți de ceilalți sau să dăm indicii despre lucrurile care ne plac. Până la urmă, modul cum arată locuința noastră spune extrem de multe despre noi, dar și despre ce vrem să știe ceilalți despre persoana noastră. Lucrurile ar trebui să fie oarecum simple. În definitiv nu căutăm explicații pentru semnificație cărți tarot, când poate că acolo ai avea nevoie de o consiliere ceva mai profundă.

Dar, ca să nu ne mai complicăm în explicații, o să povestim astăzi despre un sigur stil, mai exact despre cel exotic, care poate fi ușor adaptat și s-ar putea să se potrivească mai multor tipuri de persoane, indiferent de preferințele lor în materie de mobilier și decorațiuni. Ca să-ți faci o idee dacă ar fi ceva potrivit și pentru tine, lăsăm mai jos câteva sugestii pentru a-l obține cu ușurință.

Alegerea culorilor

Bun, acum că te-ai decis asupra stilului exotic, trebuie să reții că acest stil pentru locuință presupune alegerea unor nuanțe vii și energetice, puternice, care să inducă ideea de vacanță, de escapadă, de libertate. Vorbim, așadar, despre a fi neconvențional dar care ne amintește cumva și de junglă – majoritatea elementelor ar trebui să fie unele în strânsă legătură cu ideea de natură. Nu sunt neglijate nici nuanțele pământii sau detaliile cu aspect antichizat. Sunt recomandate mai ales tonurile de roșu, galben, verde, albastru sau chiar portocaliu, o combinație între toate acestea de unde albul nu ar trebui să lipsească. Imprimeurile florale ar trebui să fie ceva must-have.

Lemnul și rolul său

Stilul exotic presupune și includerea unor detalii din lemn, fie că este vorba despre mobilă sau despre parchet, care ar trebui să fie din bambus. Toate adaugă un accent rustic, amintind de căsuțele asiatice, acesta dovedindu-se și o variantă durabilă și rezistentă în timp. Și parchetul laminat poate fi o soluție, una mai de buget, dar optează pentru cele care fie sunt din lemn exotic, ori imită foarte bine acest aspect. Plus că dacă vei opta pentru o pardoseală din esență puternică, s-ar putea ca în locuință să se simtă și constant miros de lemn, de scoarța aia care amintește de libertate.

Tapetul care te face să explorezi lumi îndepărtate

Când vine vorba despre transformarea unei camere într-una cu tentă exotică, tapetul ar putea avea un rol major pentru că este de foarte mare impact vizual. Cu puterea de a-ți induce o anume stare de sezon, tapetul potrivit în această temă trebuie să fie unul cu peisaje, cu plante, cu frunze și flori luxuriante. Nu opta pentru nimic care ar putea supraîncărca încăperea, așa că mai bine pune-l pe un singur perete. Sunt recomandate printurile vibrante, cu palmieri, cu bambus sau ferigi, nuci de cocos, în principiu orice poate fi catalogat tropical când vine vorba despre flori.

Creativitatea ornamentelor

Elementele de decorațiuni pot contribui cu un mic procent la obținerea unei atmosfere naturale. Printre acestea amintim despre câteva foarte la îndemână, cum ar fi:

  • plante naturale supradimensionate care se pot întreține cu ușurință și în apartament – poate fi vorba despre cactus, palmier, ficus sau plante mai puțin cunoscute cum ar fi calathea ornata, banana roșie, orhideea petola, lemon pothos,
  • tablouri care să nu fie prea încărcate sau unele care conțin materiale naturale cum ar fi pietre, frunze uscate, mușchi, scoici.
  • fețe de pernă cu motive florale, cu animale sau cu fructe
  • mici statuete care par să fie sculptate
  • elemente din rattan
  • mici piese de mobilier cu finisaje care să aibă influențe asiatice sau orientale
  • produse textile care să păstreze temele menționate, în principiu ceva cu împletituri
  • covorașe pentru podea
  • suporturi de flori în forme simple
  • optează și pentru un spray de cameră, eventual unul electric. care împrăștie constant parfum tropical în camera unde îți vei întâmpina musafirii

Concluzie

Obținerea unui mediu distractiv, indiferent de încăperea unde se dorește să se obțină acest efect de veselie nu necesită decât puțină creativitate și idei de aventuri. Totul trebuie redus la armonie, să existe un echilibru între ce se așază în fiecare colțișor. cât să nu se transforme totul în ridicol. Influențele pot fi indiene, marocane, africane sau japoneze, dar să rămână comună idee de escapadă turistică, adică un paradis! Cert este că dacă faci o mică documentare lucrurile ar trebui să vină de la sine, iar dacă vrei ceva care să nu te facă să te complici mai rău decât ai putea duce, optează pentru nuanțe calde, cremul fiind o variată acceptată, în redând să duci totul în direcția vintage.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.