Hunedoara are 10 pe linie!

În ultima perioadă, la Hunedoara ne scăldăm în vești bune. A început cu finala Cupei României la fotbal, unde echipa noastră, FC Corvinul 1921 Hunedoara, echipă de Liga a II-a dar cu ambiții de Liga I, a bătut-o pe Oțelul Galați cu 5-4 într-un meci aproape de infarct.

Cupa României Betano este o chestie masivă din argint care a fost adusă și expusă la Casa de Cultură și ulterior la Castelul Corvinilor, iar oamenii au mers cu miile să o vadă și să se pozeze cu ea.

Înainte de meci, care a avut loc la Sibiu, eu plecam cu mașina într-o direcție opusă și vedeam numeroase mașini ticsite cu hunedoreni îmbrăcați în alb-albastru, pictați pe față, cu stegulețe ale echipei agățate de geamuri și de antenele mașinilor cum se deplasau către locul unde avea să aibă loc meciul. A fost o atmosferă grozavă pe stadion – și echipa merita susținerea suporterilor, dar și suporterii erau însetați după o echipă închegată și dornică de victorie așa cum este Corvinul.

Iar aseară, la București, Castelul Corvinilor a primit titlul de Destinatia Anului la categoria Destinații Cultural-Educative (Locul I).

Veștile bune continuă să vină și mă bucur pentru orașul meu. Da, după 24 de ani, sunt #AcasăLaHunedoara, nu mă mai simt străină aici și nici nu mai simt că aș fi de la Orăștie sau de la Deva. Aici mi-am petrecut deja mai bine de jumătate din viață, deci e acasă. Și sunt tare bucuroasă că avem un oraș despre care toată lumea spune că înflorește, pentru că este administrat cum trebuie.

Felicitări, Dan Bobouțanu! Felicitări, Sorin Tincu! Felicitări, Florin Maxim! Și felicitări echipelor fiecăruia dintre cei nominalizați, pentru că nimeni nu poate aduce o victorie acasă fără să aibă o echipă valoroasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.