Servicii SEO profesionale: de ce să apelezi la experți? (P)

S

Aducerea afacerii tale în mediul digital este o provocare încă de la primele etape. De ce? Pentru că pare simplu, dar este mai complicat. Fiecare etapă care pare ușoară este de fapt plină de capcane și surprize (de la crearea logo-ului, a site-ului pana la serviciile ulterioare).

Îți creezi site-ul și începi să pui conținut, pui emoție în texte, dar traficul lipsește? Ce ai de făcut? Ar fi bine să apelezi la servicii de SEO profesionale (cu preturi justificate). 

Ce înseamnă servicii SEO?

SEO este acronimul optimizării pentru motoarele de căutare, adică editezi textele, le optimizezi după principiile SEO pentru a primi trafic din Google. Dacă articolele tale nu sunt optimizate, ai mici șanse ca oamenii să te descopere și nici vorbă să vrea să cumpere de la tine. Drumul de la vizită la conversie va fi unul lung și alambicat. De aceea, dacă nu ai cunoștințele și experiența, cel mai bine este să apelezi la un specialist care te poate ajuta cu tot ce tine de serviciul de  optimizare site (SEO si CRO). 

Serviciile SEO sunt de două feluri: on page și offpage. Dacă vrei să te folosești de puterea SEO-ului on page va trebui să optimizezi toate textele de pe site. Fiecare articol, titlu, metatitlu, metadescriere vor trebui să conțină cuvinte cheie relevante pentru publicul tău. Astfel oamenii care sunt interesați de acel cuvânt cheie vor putea ajunge mai ușor, mai rapid pe site-ul tău. Important este ca tu să scrii pentru oameni, dar având în minte principiile de SEO. 

SEO offpage înseamnă că va trebui să cauți modalități de a posta articole de tip advertorial pe alte site-uri din nișa ta pentru a aduce trafic de la ei către tine. Se numește backlinking acest proces și este folosit de foarte mulți marketeri cu rezultate excelente. Totuși, articolele nu trebuie scrise în mod evident cu scop promoțional, iar linkurile incluse ar trebui sa fie de tip dofollow.

Nimeni nu vrea penalizări de la Google (da, exista acest risc), de aceea, este bine să te documentezi în permanență despre cum se face optimizarea SEO în parametrii stabiliți de acesta. Există două tipuri de tehnici SEO pe care oamenii le folosesc: white hat și black hat. Cele white hat sunt admise de Google, pe când celelalte sunt aspru pedepsite. Ideea pe care trebuie să o ai în minte este că Google vrea ca articolele de pe toate site-urile să fie scrise pentru a ajuta utilizatorii, nu doar pentru a face bani. 

Dacă nu ai experiență SEO, uite 4 motive pentru care ai nevoie de un expert:

  1. Vei pierde timp cu mici rezultate sau 0 rezultate. 
  2. Vei pierde bani pe care îi puteai folosi mai eficient.  
  3. Vei aștepta foarte mult până vei vedea primele rezultate sau primele conversii. 
  4. Poți primi penalizări de la Google și poți pierde din ranking. 

Ce face, mai exact, un specialist SEO?

Un specialist SEO își folosește toate cunoștințele pentru a te ajuta să capeți vizibilitate, dar și engagement pe site. Prin acțiunile sale va reuși să te facă un brand cunoscut în domeniul tău de activitate, îți va crește site-ul, iar în final vei vedea primele conversii apărând. 

Investiția în serviciile SEO ale unui expert nu este niciodată o cheltuială, ci o modalitate de a te promova eficient, fapt ce te ajută să faci mari încasări pe termen lung. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.