3 sfaturi utile pentru SIGURANȚA copilului tău în primii ani de viață

Siguranța copilului reprezintă una dintre preocupările majore ale oricărei mame și, totodată, principala responsabilite a fiecărui părinte. Mai mult decât atât, asigurarea unui mediu optim în care bebelușul să se dezvolte este un aspect important în îngrijirea acestuia, întrucât de acest lucru depinde sănătatea lui fizică, dar și cea mentală. Copiii nu își pot purta singuri de grijă, așadar este esențial ca părinții să le garanteze toate condițiile de siguranță atât în casă, cât și în afara căminului.

Iată 3 sfaturi utile pentru a-i asigura toate condițiile de SIGURANȚĂ copilului tău:

1. Bebelușul trebuie să doarmă într-un pat potrivit pentru el

De reținut este faptul că, în primii ani de viață, prichindelul tău se dezvoltă și se modelează din punct de vedere fizic, iar orice suprafață cu care intră în contact îi poate afecta starea de sănătate, mai ales la nivelul coloanei. De asemenea, deși multe mămici au tendința de a împărți patul cu bebelușii lor, crezând că în acest mod le va fi mai ușor să îi protejeze în timpul somnului, se pare că aceasta este o adevărată greșeală, pentru că bebelușul nu doar că nu se va odihni, dar există posibilitatea ca acesta să se sufoce. Drept urmare, ia măsuri de precauție și vizualizează mai multe patuturi pentru cei mici, astfel încat să te asiguri că îi oferi juniorului unul
realizat materiale rezistente, dar mai ales o saltea potrivită pentru corpul lui.

Folosește un scaun auto special pentru copii și bebeluși

Accidentele rutiere au loc în mod frecvent, așa că transportul copiilor cu mașina poate reprezenta un adevărat pericol. Dincolo de aspectul legal – scaunele speciale sunt obligatorii, trebuie să te asiguri că îi asiguri copilului tău un echipament adecvat, care să îi garanteze siguranța în timpul călătoriilor și care să te lipsească pe tine de multe griji. În acest  sens, accesează site-ul Babyneeds.ro, descoperă mai multe modele de scaune auto dedicate copiilor și achiziționează-l pe cel mai potrivit pentru copilul tau, astfel încât acesta să fie protejat în cazul unui eveniment neplăcut.

Instalează măsuri suplimentare de siguranță în casa și în grădină

Odată ce va începe să meargă, copilul tau își va dori să exploreze cât mai multe dintre locurile și lucrurile din jur. Deși acest lucru este benefic pentru evoluția lui intelectuală și chiar pentru capacitățile sale motrice, ai grijă să iei toate măsurile de precauție pentru ca el să rămână în siguranță atunci cand se află în casă (ori în grădină): instalează siguranțe în dreptul ușilor și ferestrelor care l-ar putea răni,
acoperă prizele și ai grijă să nu lași la îndemâna lui produse de curățenie ori alte chimicale și nici obiecte grele sau ascuțite.

În mod cert, când ești părinte, ai senzația că nimic nu este prea mult pentru copilul tău; eu sunt convinsă că m-aș panica (inutil) pentru orice fleac. Aceste trei sfaturi sunt minimul de urmat pentru un copil aflat tot timpul în siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.