4 baterii gratis de la Kaufland

Sunt multe firme mari care își încurajează clienții să arunce bateriile în mod responsabil, nu la gunoi, pentru că odată ajunse în sol se întâmplă lucruri nasoale. 

Bateriile și acumulatorii portabili conțin substanțe toxice precum: mercur, plumb, nichel, cadmiu, litiu, care afectează grav sănătatea umană. Aruncate împreuna cu alte deșeuri menajere, substanțele conținute de baterii și acumulatori vor ajunge în sol și ape. Când solul și apa sunt contaminate, aceste substanțe ajung în corpul plantelor și animalelor, acumulându-se de-a lungul lanțurilor trofice. În urma consumului de către om a acestor plante și animale, se produc intoxicații care afectează adeseori ireversibil sănătatea. Metalele conținute de baterii pot provoca alergii, sterilitate, pierderi de memorie, boli de inimă, cancer. (sursa)

Problema noastră e că dacă nu vedem unde se duce gunoiul pe care îl aruncăm, avem impresia că nu mai intrăm niciodată în contact cu el. Nici apa care curge la robinet nu e apă nouă, este apa pe care o aruncăm în chiuvetă, cu care ne-am spălat în părțile intime, este urina care se duce în canalizare, apa din bălți, apa cu care se spală mașinile și hainele etc., doar că filtrată. Nu există apă nouă, că n-are de unde să vină, cred că țineți cu toții minte lecția despre circuitul apei în natură.

Nici gunoaiele noastre nu se duc undeva, departe, într-un tărâm magic care le transformă în praf de stele. Ele se infiltrează în sol (mai aproape sau mai departe de unde locuim) și ajung la plante, care sunt mâncate de animale pe care apoi le mâncăm noi ș.a.m.d.

Asta trebuie înțeles: ceea ce aruncăm iresponsabil la gunoi se va întoarce împotriva noastră.

Eu am înțeles și pentru că îmi place să organizez lucrurile (obiectele) din viața mea, îmi face bine la OCD să adun toate bateriile uzate într-un recipient și să le reciclez. Da, ați citit bine. Pentru că sunt atât de toxice, am văzut la Praktiker și Kaufland (și poate și prin alte părți) mici puncte de colectare a bateriilor.

Kaufland a mers cu un pas mai departe și pentru fiecare 20 de baterii uzate pe care le duci la ei, primești un blister cu patru baterii K-Classic noi. Am strâns împreună cu Mama 40 de baterii, le-am dus la biroul de informații, a fost completat un plic cu datele mele (da, nu înțeleg precis de ce au avut nevoie și de CNP… dar treacă de la mine) și am primit la schimb 8 baterii AA. Se pare că mai e și un concurs, dar nu mai știu care-i premiul.

baterii de la kaufland

N-or fi bateriile astea cele mai bune, dar gestul contează. Ești convins să fii mai responsabil cu mediul înconjurător și mai ești și premiat pentru asta. Eu zic că nu-i rău.

7 thoughts on “4 baterii gratis de la Kaufland”

 1. mai e oferta asta?
  Eu stiam ca e pana la 31 decembrie. Aveau si o tombola, cu premiu o tableta (si de aia iti cer si nume si CNP-ul).

  Eu am un centru de colectare aproape de munca asa ca le duc acolo.

   1. @Denisa Bârgău:
    Chestiile astea descurajeaza potentialii „clienti” ai acestor campanii: pentru ce sa dau CNP-ul? Mi se pare o tampenie din partea magazinelor sa ceara datele personale pentru astfel de nimicuri, incercand astfel sa-si faca baze de date in mod incorect.

 2. ce util articol!
  am o punga plina de baterii folosite, o tin de vreo 2-3 ani si doream sa le predau undeva ca stiu ca nu e in regula sa le arunc pur si simplu la gunoi. o sa ma duc la Kaufland si eu.
  ps. alta chestie care nu se arunca asa la intamplare e uleiul de gatit.

  1. Și nici șervețelele umede în WC. Dar de unde să știm noi :))

   Zic asta pentru că firma care ne dă nouă apă și ne suprataxează pentru canalizare se plânge pe ici, pe colo, că oamenii și chiar copiii la școală aruncă în WC-uri șervețelele umede, dar n-ar face o campanie de informare a populației.

 3. Sotul meu recicleaza tot ce se poate: plastic, pungi de hartie, carton, baterii, electrocasnice, becuri , borcane si tot ce-i mai trece prin mana si considera ca-i este nefolositor. Din pacate, lumea are o alta mentalitate in Romania si nu a inteles exact de ce trebuie sa recicleze, pentru ca multi care o fac, aleg aceasta optiune pentru a primi in schimb bani. Dupa ce vad ca voucherele primite in schimb contin sume nesemnificative, renunta la aceasta idee si prefera sa le arunce la gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.