4 lucruri mai puțin știute despre operațiile estetice (P)

Nu sunt împotriva operațiilor estetice. Fiecare este liber să facă ce vrea cu propriu-i corp, câtă vreme nu mă afectează pe mine în vreun fel. Dacă tu vrei să îți ridici pomeții și să îți faci buzele de 10 cm, treaba ta. Când operațiile estetice au rol de a repara ceva ce o boală a stricat, sunt cu atât mai necesare, în principal pentru confortul psihic al pacientului.

Am o cicatrice pe frunte de la 2 ani, când am avut un accident de mașină; nu mă deranjează, nu mă afectează, este o linie fină pe care nici nu o vezi dacă nu știi unde să te uiți. Pe bunica mea a bântuit-o toată viața ei, pentru că ea se considera într-un fel vinovată că mă lăsase singură în mașina care a luat-o la vale. Pe mine nu mă afectează cu nimic, iar dacă ar fi să dau bani pe chirurgie plastică, sigur nu către frunte m-aș orienta. :)

O operație estetică îți poate schimba semnificativ înfățișarea, dar și felul în care te raportezi la tine și la cei din jur. Unul dintre efectele care reprezintă și un obiectiv al acestor intervenții este creșterea încrederii în sine, odată cu transformarea fizică.

Există câteva lucruri pe care este bine să le știi, înainte de a te decide să treci printr-o astfel de procedură. Unele sunt cunoscute, chiar și printre cei care nu au în plan intervențiile estetice, iar altele reprezintă niște subiecte mai puțin dezbătute, dar interesante și utile.

Operațiile estetice nu sunt doar „un moft”

Când aud sintagma „chirugie estetică”, cele mai multe persoane o asociază cu intervențiile care au că scop modificarea unor trăsături, doar pentru înfrumusețarea aspectului fizic. Însă, prin chirurgia estetică nu numai că se pot repara anumite defecte din naștere, care afectează calitatea vieții, ci prin intermediul operațiilor reconstructive, se pot reface părți ale corpului sau ale feței distruse în urma accidentelor sau afecțiunilor grave.

Există și în România clinici și medici care oferă servicii complete din aria intervențiilor estetice. Poți afla mai multe detalii pe site-ul www.drjecan.ro, în cazul în care vrei să-ți aprofundezi cunoștințele despre acest subiect sau dacă ai nevoie de o astfel de procedură!

Implantul mamar este diferit pentru fiecare persoană în parte

Deși cele mai multe femei care își doresc mărirea sânilor prin intermediul unui implant mamar ajung în cabinetul medical cu o idee exactă despre rezultatul final sau vin chiar cu poze, probabilitatea ca sânii lor să fie identici cu imaginea respectivă este foarte mică. Motivele sunt diverse: de la forma implantului, până la textura lui și modalitatea prin care acesta este introdus, până la elasticitatea pielii și alte aspecte ce țin de fiecare organismul.

Dacă accesezi link-ul https://www.drjecan.ro/implant-mamar/, vei descoperi informații folositoare pe care trebuie să le ai atunci când te gândești la o intervenție de acest gen. Este foarte important să ții cont de sfaturile medicului care te va opera, pentru că acesta este singurul care te va îndruma spre cea mai bună decizie, în conformitate cu nevoile tale.

Va trece un anumit timp până te poți bucura de aspectul final

De la intervenție până la momentele în care poți arăta lumii noul tău aspect va trebui să treacă o perioadă de recuperare, mai lungă sau mai scurtă, în funcție de tipul operației.

Rezultatul final depinde într-o mare proporție de tine

Chiar dacă operația a fost un succes, perioada de recuperare este extrem de importantă pentru că rezultatul final să fie perfect! În săptămânile post-operatorii vei avea dureri și vei simți un disconfort sporit și este vital să respecți indicațiile medicului, pentru ca organismul tău să se refacă rapid și cât mai ușor. În caz contrar, este posibil că efectul să fie unul ireversibil și să suferi foarte mult pe termen lung, atât fizic, cât și psihic.

Anumite operații estetice reprezintă intervenții majore, realizate numai cu anestezierea generală, ceea ce înseamnă că va fi nevoie să îți eliberezi total programul pentru a-ți reveni timp de câteva zile sau chiar săptămâni!

Acestea sunt câteva dintre informațiile mai puțin cunoscute publicului larg. În cazul în care ajungi în cabinetul unui chirurg estetician, este obligat să îți ofere toate aceste detalii. Informația înseamnă putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.