4 x 4 = ?%

Formula din titlu nu e neapărat una matematică… Are legătură cu sloganul ales de primarul Devei, Mircia Muntean („Un primar 4 x 4”), pentru campania electorală care stă să-nceapă. Muntean şi-a anunţat candidatura la Primăria Devei, pentru al patrulea an consecutiv.

Citiţi aici ce şi cum.

Este, cred, primul primar din judetul Hunedoara care apeleaza la o agentie de publicitate/media (ma rog, ce-o fi) pentru „slefuirea” imaginii, cel putin prin alegerea unui slogan electoral, daca nu mai mult (astfel de informatii nu se fac publice, bag seama).
Si totusi, ce inseamna, pentru deveanul de rand, un primar „cu tractiune integrala”? Aparent, Mircia are destul de multe realizari. Doar aparent, pentru ca mai toate investitiile sunt facute pentru imagine. O simpla plimbare prin Deva te convinge de asta: sensuri giratorii intr-un numar prea mare (sa-mi spuna mie cineva ca e mutumit de amplasarea TUTUROR sensurilor giratorii!), blocurile vopsite doar „de fatada” (si, la propriu, doar pe fatade) si multe altele.
Mircia Muntean a declarat, candva, „off the record” (adica neoficial si fara sa fi fost inregistrat), ca nu se va ocupa de lucrari cu adevarat importante pentru deveni, cum ar fi inlocuirea conductelor de apa, pentru ca „alea nu se vad”. Iar ce nu se vede nu poate fi laudat, nu? Americanii au si o expresie pentru ceea ce face Mircia din municipiul Deva: eye-candy – adica iti ia ochii, dar e numai spoiala de suprafata (ca doar e an electoral).
Revenind la titlu… nu stiu care sunt comisioanele incasate de primarul Devei pentru toate investitiile care se realizeaza in orasul pe care-l conduce, nu insinuez ca ar exista astfel de comisioane (iar voi ma credeti, da?), dar ma intreb si eu, ca omu’: patru ani ori patru mandate = cat la suta?

3 thoughts on “4 x 4 = ?%”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.