Adica este noul “deci”, gen.

Na, ma scuzati ca scriu fara diacritice, dar de cand am ChaCha-ul imi vine mult mai usor sa-mi scriu ideile pe blog.

Ce-am vrut sa spun cu titlul asta: uitati-va la orice emisiune cu invitati care vorbesc liber, fara un moderator foarte inteligent si fara subiecte serioase de discutie. Mi-am amintit ca vreau de mult sa scriu articolul asta, pentru ca mi-am mutat temporar locul de dormit (nu va ganditi la prostii, sunt in patul alor mei, singura… De fapt, cu ChaCha-ul) si am un televiOr in fata. Tot butonand, am dat peste o emisiune cu pitzi, despre vedete, ochelari de soare, Adelina Pestritza si alte balarii.

Ei bine, nu zic mondenii astia doua fraze fara sa scoata pe gura si un “adica”. Nu il spun urmat de o explicatie a chestiilor complexe pe care le-au emis anterior, ci pe post de semn de punctuatie vorbit.

Stiti cum era nebunia cu “gen”? Nici o fraza nu se putea termina fara “gen”, gen. Mergeai SI TU la un fiilm, gen, ca sa mai iesi din casa, gen, ca uite ce vreme faina-i. Gen. Acum, “adica” este noul “gen”. Uitati-va in jurul vostru si veti descoperi macar un “adica-man” de-asta.

Numai pe mine ma zgarie pe scaritza chestia asta?

7 thoughts on “Adica este noul “deci”, gen.”

  1. Da. Gen e doar una din chestiile zgârietoare pentru ureche. pentru mine este mult mai deranjat decât, ‘în contextul va fi liber decât 3 zile’. Nu-i mai pot asculta.

  2. Asta cu “decat” cred ca e la moda in Bucuresti, mi se pare ca numai aici il aud folosit aiurea. In rest, toate ticurile astea verbale gen, adica, stii (am avut o colega de birou care dupa fiecare propozitie punea un ‘stii’, m-a terorizat)sunt enervante si doar cine le foloseste este cool. Oare care va fi urmatorul la moda?

  3. Eu pana acum cateva zile nu stiam de chestia cu “gen”, mi-au povestit niste prieteni si mi s-a parut tare aiurea, nu am auzit pe nimeni pe aici (in Timisoara) vorbind asa. Si cu “adica” mi se pare la fel de aiurea.

  4. Pe vremuri aveam si eu un coleg care repeta mereu: ma-ntelegi mai, ma-ntelegi?
    La un moment dat m-am molipsit si eu dar mi-a trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.