Adio, Real! Bun venit, Auchan!

Am tot aşteptat ca hipermarket-ul Real din Deva să se transforme în Auchan. Ştiam că urmează să se întâmple, dar nu am reuşit să aflu când decât în momentul în care am citit pe un site dubios de prin judeţul Timiş, iar informaţia a fost atunci preluată de toată presa locală. În 20 ianuarie 2014, am trimis mailul ăsta persoanei care se ocupa de comunicarea pentru Real:

Bună ziua,
Am observat că în magazinul Real din Deva au apărut deja produse sub marca Auchan. Aş vrea să ştiu, pentru cititorii blogului meu, în ce stadiu se află „transformarea” Real în Auchan şi când, mai exact, se va produce schimbarea.
De asemenea, ştiu că în oraşele în care Real a devenit Auchan, produsele din stocul Real au fost lichidate la ofertă. Se va întâmpla asta şi la Real-ul din Deva? Dacă da, când?
Mulțumesc.

N-am primit nici un răspuns, aşa că am presupus că persoana respectivă nu mai este angajată a Real/Auchan. Surpriză: persoana respectivă se ocupă acum de comunicarea pentru Auchan. Nu o să-i dau numele, îmi închipui că a avut multe pe cap, dar mi-ar fi plăcut să primesc informaţia solicitată; până la urmă, le-aş fi făcut reclamă gratuit. N-au vrut.

Miercuri dimineaţă, am fost invitată la deschiderea pentru presă [şi bloguri] a noului şi strălucitorului magazin Auchan. M-am bucurat ca un copil că am reuşit, în sfârşit, să fac poze într-un magazin mare prin care nu se plimbă clienţi. Când o să mai am nevoie de imagini faine din supermarket-uri, am ce folosi.

Ca o paranteză: joia trecută, când îi duceam pe bloggeri în vizită la AVIS 3000, am trecut pe lângă viitorul fost Real şi nişte muncitori tocmai dădeau jos literele de pe stâlpul din parcarea magazinului. Pfff, ce poză faină ar fi ieşit pentru articolul ăsta, dacă nu aş fi fost la volan, stresată că duc în spate încă trei vieţi! Din nou, n-a fost să fie. 

Ce am văzut în prima zi:

  • o gamă foarte variată de produse
  • preţuri mici
  • multe produse sub marcă proprie
  • puţine – spre deloc – produse locale, adică fabricate în Hunedoara

Ce am văzut joi, când m-am întors la Auchan:

  • preţuri mici şi foarte mici, mai mici decât la Kaufland
  • produsele proprii arată mai bine decât cele din alte supermarket-uri, se vede că s-a „lucrat” la aspectul ăsta, şi nu mă refer doar la ambalaje/branding/packaging
  • într-adevăr, s-a mărit spaţiul dintre rafturi, dacă se întâlnesc două tăntici care stau la poveşti nu mai trebuie să daci cale întoarsă, are loc toată lumea
  • în esenţă, magazinul a rămas acelaşi, foarte puţine „insule” au fost mutate. Recunosc că mă aşteptam la o transformare spectaculoasă, de care nu am avut parte
  • o grămadă de produse pe care Real nu le avea şi nici altundeva nu le găsesc, motiv pentru care mă voi întoarce des în Auchan

Şi acum, să vă arăt pozele, că de-aia m-am dus.

Pentru început, o poză pe care am pus-o şi pe Facebook. Eu am luat pliantul ăsta de la Kaufland-ul din Deva, dar oamenii mi-au spus că în toată ţara a apărut cu acelaşi mesaj. Nu ştiu dacă a fost sau nu targetat pe închiderea Real din Deva, ce ştiu este că s-a nimerit la fix. Înţeleg că-i foame de bani, băieţi, dar sunt de părere că un mesaj frumos, de genul „Bine ai venit, Auchan, fie ca cel mai bun să câştige” ar fi fost mult mai elegant decât „Hăhă, şi ăia au închis, veniţi la noi, că avem de toate şi dacă n-avem, măcar vă asigurăm continuitate”. Pfff. Scumbag Kaufland, pentru cunoscători.

"Scumbag" Kaufland

Şi panoramele pentru care-s tare bucuroasă. Printr-o minune a tehnicii, dacă daţi click pe poze le puteţi vedea mai mari. La cât de greu mi-a fost să le urc cu toate erorile de la WordPress, chiar e un miracol că le puteţi vedea pe toate!

auchan panorama 01

auchan panorama 02

auchan panorama 03

auchan panorama 04

auchan panorama 05

auchan panorama 06

auchan panorama 07

auchan panorama 08

auchan panorama 09

auchan panorama 10

auchan panorama 11

auchan deva

9 thoughts on “Adio, Real! Bun venit, Auchan!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.