Akismet chiar mă protejează de spam?

Piticu zicea ieri pe Twitter că după ce a făcut update la Akismet, pluginul anti-spam pentru WordPress, a primit câteva zeci de mesaje spam de la boţi din Rusia.

Am făcut şi eu update-ul ieri, iar de atunci am şters mai bine de 50 de comentarii din spam. Până la update, dacă intra un mesaj pe săptămână era mare lucru.

Care să fie explicaţia?

10 thoughts on “Akismet chiar mă protejează de spam?”

  1. creatorii botilor s-au apropiat de nivelul cunostintelor celor care au creat akismet. acum e randul „akismetistilor” sa le ia din noi fata si tot asa. asta e un ciclu normal.

    se creeaza un virus, apoi un antivirus, dupa asta se creeaza un virus mai tare si un antivirus mai performant. la fel si spambotii astia. in schimb ceea ce nu inteleg, rostul spamului si daca intr-adevar mai pun botul oamenii la asemenea promouri.

  2. Nu stiu daca au actualizat si askimet-ul pentru wordpress.com (teoretic asa ar trebui), insa la mine pare sa functioneze. In ultima saptamana mi-a prins tot spam-ul. Probabil rusilor le place wordpress in special, pentru ca am avut si eu cateva scrisori de la ei…

  3. De aceea nu fac eu update la pluginuri si alte cacaturi eu pe unele siteuri am ramas cu wordpres 2.9.2 si aceleasi versiuni la pluginuri…pt ca noutatile interfereaza urat intre ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.