Antreprenor de meserie? Iată 3 sfaturi pentru o afacere profitabilă

A fi antreprenor nu este, cu siguranță, cel mai simplu lucru. Să fii antreprenor în România e chiar un act de curaj de care eu, una, nu am dat niciodată dovadă. Mă sperie cuvinte ca ANAF, bilanț, balanță, impozite, contabil, sediu social etc. Trăgând însă linie la sfârșitul zilei, dacă ești făcut pentru așa ceva, e posibil să constați că eforturile depuse merită. Ești propriul tău șef, nu trebuie să dai raportul decât celor de la Finanțe (și, poate, soțului sau soției hehe), îți iei concediu când vrei, nu când ți se permite, lucrezi ca să îți crești ție afacerea și nu altora, iar mulțumirea pe care o simți lucrând pentru tine este de neegalat.

Cei mai mulți renunță la ideea înființării de firme de teama situațiilor neprevăzute care pot apărea chiar și după depășirea celor mai grele praguri – primele parteneriate, obținerea de profit, asigurarea continuității activității pe o perioadă mai mare de 5 ani și altele. Chiar așa, când un start-up nu se mai numește start-up, ci afacere? Când trece de o anumită cifră de afaceri sau după o „vârstă”? Sunt factori externi pe care nu îi poți anticipa ori preveni în orice fel. Drept urmare, trebuie să fii pregătit în orice moment pentru a face față vieții de adevărat antreprenor.

Cele mai importante 3 aspecte de care să ții cont:

1. BANII

Cele mai riscante aspecte, ce pot periclita viitorul afacerii tale în orice moment, sunt cele financiare. În orice situație te-ai afla, există soluții, însă este necesar să găsești o sursă de împrumut de încredere și mereu pregătită să te ajute. Băncile pot oferi puține garanții și împrumuturi pe care să le obții cu greu, iar schimbările de pe piața monetară nu vor aduce întotdeauna câștiguri afacerii tale. Însă poți înlătura orice griji de acest fel cu împrumuturile rapide oferite de Creditfix, iar cu banii luați să acoperi cheltuielile firmei tale. Un avantaj al acestor împrumuturi este scutirea orelor petrecute pe drumuri și la bancă. Poți obține
un împrumut simplu și sigur doar cu un click.

2. SECURITATEA

Securitatea fizică a unității tale este un aspect esențial pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când îți înființezi o companie. Pentru că nu poți fi bun la toate, există firme specializate care să îți ofere cele mai bune soluții în acest sens. Accesând pagina http://tim.services/analiza-de-risc/, te poți convinge că o analiză de risc cu privire la pericolele fizice și implementarea măsurilor necesare sunt cu adevărat importante. Sediul firmei și angajații tăi trebuie să se afle mereu în siguranță, mediul de lucru să fie unul sănătos, iar tu, ca „patron”, ai responsabilitatea asta pe umeri.

3. CYBER-SECURITATEA

În egală măsură, securitatea cibernetică este esențială unei bune desfășurării a activității companiei tale. Nu îți poți permite să neglijezi acest aspect, în special deoarece multe dintre informațiile vitale cu privire la
firmă și angajați circulă prin rețele de Internet. De aceea, cel mai indicat este să instalezi un antivirus performant pe toate computerele care păstrează date cu privire la finanțe, activități, angajați și planuri de viitor.

La început de drum sau cu experiența unor ani profitabili în spate, nu trebuie să ignori aceste sfaturi. Succes și… nu uita de bilanț! :)

1 thought on “Antreprenor de meserie? Iată 3 sfaturi pentru o afacere profitabilă”

  1. La 3 as zice ca treaba e mult mai complexa. De la „banalul” antivirus pana la strategii de Disaster Recovery si masuri de securitate fizica, e mult de munca. Doua chestii elementare as zice, hai trei: 1. sa nu crezi ca tie nu ti se poate intampla, 2. sa nu pui toate ouale in acelasi cos, 3. sa nu ai incredere completa in nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.