ASEVI & curățenia de primăvară. Nu fiți triști ca domnul din imagine :)

Dragii mei, a venit vremea să anunț câștigătorul unui pachet de produse ASEVI, ales în urma concursului de aici. Însă înainte de asta, am adunat mai jos toate sfaturile primite de la voi, ca să fie bine, să nu fie rău – și să avem de unde alege când vine vorba de curățenia de Paște! Încă o dată, vă mulțumesc tuturor pentru comentarii! Ca de fiecare dată, mi-aș dori să vă pot da tuturor câte un premiu, dar cum am unul singur… va fi un singur câștigător.

DEGRESAREA MOBILIERULUI VECHI. Având mobilier antic (nu mobilă veche comunistă, ci chiar mobilier antic, de epocă) în casă, înainte să dau cu spray-ul de mobilă, șterg bine corpurile de mobilier cu o cârpă înmuiată în apă călduță cu detergent de vase, pentru a degresa bine suprafața, iar apoi aplic spray-ul pentru mobilă. (Alina)

MAI EXISTĂ PASTĂ DE DINȚI CRISTAL? Pasta de dinți Cristal dă un luciu minune tăvilor de inox. Curățenia adevărată se vede la „lumina” UV, iar rufele „curate” la IR. (Alex)

ȘI GEAMURILE-S VASE? Spăl geamurile cu… soluție de spălat vasele. Ies curate și lucioase ca și cum ai folosi cine știe ce produse speciale. (Mihaela Grigoraș)

SOLUȚIE DE GEAMURI PESTE TOT. Pulverizez soluție de geamuri pe faianța din bucătărie și baie și șterg cu prosoape de bucătărie din hârtie. Străluceșteee! (Viorica Kopacz)

ȘI TOTUL MIROASE A OȚET?! Eu folosesc oțetul la curățarea frigiderului. Iese orice miros din el! (Anca Gabriela)

LĂSAȚI COPIII SĂ AJUTE! Folosesc pentru lustruirea geamurilor și oglinzilor lavete speciale (se găsesc în comerț), umezite puțin în apă, pentru podele… aici e distractiv pentru copii, căci le pun șosete groase și îi pun să se dea pe „gheață” (asta după spălarea cu mopul și uscarea parchetului), pentru a da luciu; la bucătărie utilizez bicarbonat și oțet sau lămâie pentru petele dificile, în cazul în care produsele de curățenie din comerț nu reușesc să mă mulțumească. (Picincu-Hobjila Viorica)

OȚET PE COVOARE, OȚET PESTE TOT. Pentru curățarea covoarelor folosesc o parte oțet și două părți apă, iar rezultatul este un covor curat și cu miros proaspăt și asta fără prea multe costuri. Aș fi un fericit daca aș avea mereu produse care să-mi ușureze munca, dar e bine și așa, dacă soția mea este mulțumită și fericită, eu sunt fericit de două ori! (Lupu Petru)

Covoarele le curăț cu oțet, 1-2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, apă, pentru inox prepar o soluție formată din sucul unei lămâi și apă. (Maria Ene)

Folosesc banalul oțet la curățarea mașinii de spălat, de exemplu, la curățarea oglinzilor și polițelor din sticlă și chiar la curățarea petelor de pe gresia din bucătărie și hol. Chiar săptămâna asta l-am folosit și funcționează :D (Elena)

HÂRTIE PENTRU GEAMURI CURATE. Pentru curățarea geamurilor: folosiți hârtie de menaj, nu cârpe (nici microfaze sau altele că tot lasă scame la un moment dat și pierdeți vremea). Mamele și bunicile foloseau ziare, presupun ca nimeni n-are în casă ziare în afară de cele de la Kaufland, Billa etc, așa că un sul de 15 lei de hârtie e ideal. După ce ștergeți geamul cu soluție, îl mai lustruiți încă o dată cu hârtie uscată, să nu rămână urme. E bine să ștergeți geamurile când e soare, așa se vede ușor dacă sunt șterse perfect sau nu. (Maddy)

DETERGENT DE PARCHET PE UȘILE DE CULOARE ÎNCHISĂ. Un truc pe care l-am învățat de la o doamnă de la magazinul de unde mi-am cumpărat ușile de culoare închisă a fost să le spăl cu detergent lichid de spălat parchetul și apă călduță. Și astfel nu rămane nicio amprentă ;) (Laura Mitoc)

Nu uitați că minunatele produse ASEVI pot fi găsite în: rețeaua de hypermarket-uri CORA din București și provincie (Bacău, Baia Mare, Cluj Napoca, Constanța, Drobeta și Ploiești), în punctele din en-gross-uri (Metro, Doraly, Smart Flora, Smart Voluntari, Chirigiu, Apromatco, Piața de Gros, Nik Center, Dragonul Roșu), în rețeaua de magazine: Economat, Issa Internet, General Nic, în magazinele de cartier din București și împrejurimi. În afara Bucureștiului, produsele sunt distribuite de distribuitorii locali în magazine și la consumatorii finali (hoteluri, restaurante, firme de curățenie etc).

Pachetul de produse ASEVI merge la Laura Mitoc. Felicitări, o să primești un mail de la mine!

3 thoughts on “ASEVI & curățenia de primăvară. Nu fiți triști ca domnul din imagine :)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.