Astăzi a apărut, aproape în secret, Ziarul Hunedoreanului

Am aflat informaţia asta întâmplător, de la un cititor care mi-a lăsat un comentariu. La ora la care am ajuns eu la chioşcul de ziare, tirajul [nu am nici cea mai vagă idee cu privire la numărul de ziare tipărite] fusese epuizat, iar vânzătorul mi-a spus că „lumea a fost foarte încântată de reapariţia ziarului”. Noroc cu Cristi Vatavu – fotoreporterul vechiului cotidian şi, se pare, şi al noii publicaţii -, care a „urcat” pe blogul său poze ale câtorva pagini din numărul 1 al Ziarului Hunedoreanului.

Am putut afla doar că aproximativ 80 la sută din membrii vechii redacţii lucrează pentru noul cotidian, pentru că, se pare, nu există o casetă redacţională şi numele membrilor redacţiei sunt secrete. Dacă mă-ntrebaţi pe mine, asta e o prostie. Nu ţii ascunse numele angajaţilor tăi decât dacă ţi-e ruşine cu ei, zic eu. Am încercat să-l contactez pe Ovidiu Petrovai, care presupun că este redactorul şef al noului ziar, dar SMS-ul meu în care-i ceream permisiunea să-l sun a fost ignorat cu graţie. Pe prima pagină, cititorii sunt îndemnaţi să contacteze redacţia prin Yahoo Messenger, dar nici la id-ul ziarulhunedoreanului nu mi-a răspuns nimeni. „Echipa” care semnează editorialul o fi având motivele ei [legale, care poate că ţin de posibilitatea de a încasa ajutorul de şomaj] pentru care nu vrea să se arate cititorilor. Se pare că numele celor care muncesc la noul ziar [în afară de Hannelore Acârnulesei şi Sami Tamaş, singurii care şi-au semnat articolele] nu trebuie să intereseze, pentru că se presupune că oamenii – adică cititorii – nu cumpără ziarul pentru numele celor care-l scriu, ci pentru calitatea articolelor. Aşa să fie.

Despre layout-ul cotidianului Ziarul Hunedoreanului pot spune că seamănă, în proporţie de 90 la sută – adică aproape până la identificare -, cu cel al cotidianului Hunedoreanul, editat de MediaPro. Cred că nu are mai mult de opt pagini Are 12 pagini şi costă 70 de bani. Deocamdată nu există un site al ziarului, astăzi însă a fost cumpărat domeniul ziarulhunedoreanului.ro şi mă gândesc că va fi folosit în curând. Câteva pagini din ziar puteţi vedea aici.

Oricum, în ciuda faptului că oamenii care îl scriu nu par să aibă nici un interes în a vorbi despre acest ziar, eu le doresc succes.

Foto: Cristi Vatavu

14 thoughts on “Astăzi a apărut, aproape în secret, Ziarul Hunedoreanului”

  1. Are 12 pagini ziarul, iar sumarul e cam acelasi ca si la Hunedoreanul. Ca semnatari, poti sa ii mai treci pe George Vasiliu, Marina Tudor, Cristian Popescu, Luana Giuhat, Ionut Nica si Daniel Bistriceanu (ultimii doi – pe sport – national si international). Probabil sunt pseudonime, dar nu trebuie condamnati oamenii… Probabil ca au de primit niste salarii compensatorii de la trustul care i-a pus pe liber si avand in vedere ca ziarul il fac deocamdata din surse financiare proprii (asta din informatiile pe care le detin – asa s-a intamplat si in cazul clujeanului), trebuie sa traiasca si ei din ceva pana se pune afacerea pe picioare… Oricum si eu am fost placut surprins de aparitia sa, mai ales ca stiam de saptamana trecuta ca la fel facusera si colegii de la Cluj si Oradea! Am luat ultima bucata de la un chiosc din Hunedoara, iar vanzatoarea (o tanti trecuta de 60 de ani) mi-a explicat zambitoare ca „e tot Hunedoreanul, dar nu se mai numeste asa” :)

  2. si bihoreanul a aparut luni 6 iulie :) .. ma bucur foarte tare pentru ei desi lucrez pentru concurenta.. asta inseamna pasiune :)

  3. Pingback: Bihoreanul a inviat ! at Dani’s Corner
  4. sunt sigur ca vor aparea si informatiile care lipsesc momentan…cel mai important este sa-si recapete echilibrul zilnic ma refer la ecuatia financiara si mai ales multa munca facuta din pasiune….oricum eu ii felicit si le tin pumnii…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.