Austria: civilizație

Câteva exemple de civilizație…

Într-un restaurant oarecare, să-i spunem Nordsee, sub mese existau cârligele astea pentru ca doamnele să nu-și agațe poșetele de scaun sau să le lase pe jos.

civilizatie - carlige pentru posetele doamnelor, in restaurant

Poate îmi traduce cineva ce scrie acolo… ce am înțeles este că dacă nu aduni căcuța după cățelul tău, primești o amendă de 36 de euro.

civilizatie - 36 de euro amenda daca nu ridici caca dupa catelul tau

Fumătorii “stradali” au la dispoziție scrumiere în care să-și stingă țigările, ca să nu le arunce nestinse în coșurile de gunoi sau pe stradă.

civilizatie - cos de gunoi cu loc pentru tigari 2

civilizatie - cos de gunoi cu loc pentru tigari

În tramvai, există locuri rezervate bătrânilor, femeilor însărcinate, invalizilor și mamelor cu cărucioarele după ele. Și reviste puse gratuit la dispoziția călătorilor.

in tramvai, locuri rezervate batranilor etc si reviste puse gratuit la dispoziti

6 thoughts on “Austria: civilizație”

  1. Iti dai seama ca in Ro s-ar fura revistele din mijloacele de transport? Mi-a placut enorm Viena. Pentru relaxarea oamenilor si pentru civilizatie

  2. Revistele nu ar rezista nici doua minute in autobuzele, tramvaiele si troleibuzele de la noi. In schimb si noi avem locuri speciale pentru batrani, femei insarcinate si invalizi. Problema este ca le avem dar in cazul in care apar persoane din aceste categorii nimeni nu se ridica de pe acele locuri deja ocupate. Totul tine de civilizatie si de bun simt. Unii poseda, altii nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.