Azi vreau electrocasnice colorate

Văd prin filme [că doar unde altundeva?] frigidere colorate, cafetiere care pornesc singure la ora setată de cu seară, făcându-ţi cafeaua şi dându-ţi deşteptarea, aragazuri sau plite electrice vesel colorate… şi-apoi intru în primul magazin de electrocasnice care-mi iese în cale şi mă deprim. Cred că la noi s-a inventat termenul de „electrocasnice albe”. Toate albe, toate la fel, presupun că aşa le era mai uşor fabricilor care le produceau înainte de 1989. Şi s-au obişnuit aşa, iar acum găseşti foarte rar un frigider care să nu fie alb. Ori e argintiu, din inox, ori negru şi-atunci costă dublu. Sau chiar sixtuplu!

Yaaay! /:)

Luăm un prim exemplu. Frigider LG cu două uşi, nimic de comentat, arată bine, e mare, e roşu. Dar 6.684,94 de lei?! Dacă aş avea banii ăştia la dispoziţie, mi-aş utila şi mobila toată bucătăria. But that’s just me.

Mai departe, maşină de spălat haine Gorenje, neagră. Preţul nu depăşeşte cu mult media, dar pun pariu că e mai scumpă tocmai pentru că nu-i albă. Păi de ce?

Sebi zice că sunt greu de vândut electrocasnicele colorate, pentru că dacă sunt produse 1000 de frigidere albe, se vând toate, dar dacă-s 100 roz, 100 albe, 100 negre, 100 portocalii, 100 verzi, 100 roşii, 100 galbene şi aşa mai departe, e posibil să nu se vândă toate. Daaa, dar de ce să nu mă laşi pe mine, clientul, să aleg? De ce să-mi impui tu cumpărarea unui produs alb?

Cafetierele şi aspiratoarele sunt mai ieftine şi-atunci producătorii s-au gândit că măcar aici ne pot oferi diversitate. Avem filtre de cafea portocalii, roşii, mov, espresoare roşii, e bine. Dar tot n-am găsit un filtru verde de cafea, de exemplu – verde la propriu, nu în sensul că face parte din clasa economică A+++ şi funcţionează pe bază de energie pozitivă. :D

Oare când o să văd electrocasnice colorate şi-n magazinele de la noi?

foto: 1, 2, 3

9 thoughts on “Azi vreau electrocasnice colorate”

 1. e greu sa asortezi electrocasnicele colorate cu mobila si daca nu le iei pe toate de la aceiasi firma, risti sa faci un curcubeu din bucatarie.
  personal nu as cumpara electrocasnice gen toaster, cafetiera, robot de bucatarie si altele care stau pe mobila in diverse culori pentru ca ar strica randuiala din bucatarie.
  cel mai elegant e sa`ti ascunzi electrocasnicele (cat se poate – macar frigiderul si masina de spalat vase) in mobila. in rest, cat mai putine la vedere ca sa ai mai mult spatiu sa te desfasori.

 2. În mod cert îţi place verdele :)
  Eu mi-aş lua electrocasnice colorate. Dacă ar fi să aleg acum, aş cumpăra aragaz şi plită electrică + hotă + frigider verzi, filtru de cafea verde, maşină de spălat portocalie şi prăjitor de pâine, mixer şi restul roşii.
  Asta pentru că maşina de spălat stă pe hol lângă baie iar electrocasnicele mici în dulap şi dă bine o pată de culoare când scoţi mixerul :)

  Hm … visez acum cu ochii deschişi … cum ar fi să le şi am? :D

 3. Frigider visiniu – 900 dirham
  Masina de spalat visinie – 850 dirham
  Aspirator visiniu – 150 dirham
  Filtru cafea cu timer, visiniu – 180 dirham
  Hota alba – by default in apartament
  Aragaz visiniu – 200 dirham
  Masina de spalat vase visinie inca mai caut, dar e in jur de 600 dirham.
  Un dirham este aproximativ 0.8 lei. Se pare ca preturi exagerate sunt doar la noi, pentru ca la noi inca se poarta moda „ce e diferit este extravagant si trebuie taxat”. De data asta nu vreau sa-ti fac in ciuda :P sau as putea sa-ti spun ca iarasi s-au ieftini tigarile :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.