Badea, blogger pe TV

L-am văzut pe Mircea Badea, în seara asta, la TV, cu un tricou pe care scria „Amendat de CNA”. Restul am aflat de la Zoso, că la TV nu mă uit decât atunci când mănânc, şi-atunci pe ALTE canale.
Emisiunea lui Mircea Badea, „În gura presei”, a fost gândită, bănuiesc, ca o revistă a presei la TV. Adică aşa: apare băiatu’, citeşte unele articole din presa de a doua zi, mai comentează, nişte publicitate, iar nişte articole [evident, Jurnalul Naţional este cel mai bun, cumpăraţi şi citiţi etc] şi gata. Dar.
Dar efervescentul Mircea Badea nu se poate limita la ceea ce scrie în fişa postului. Comentariile nu pot fi doar de bun simţ. El trebuie să lovească, să atingă, să arate boborului câte ştie el şi cât de şmecheri sunt „ăia” şi ce fraieri suntem noi, „ăştialalţi”. Dacă i-aţi văzut emisiunea, ştiţi despre ce vorbesc.
Ei, şi-acum ajungem unde-l doare pe el mai tare: Internetul şi blogurile. Există „tabere” pro şi contra Badea, există „admiratorii inteligenţi” şi „ciumpalacii”, adică ăia de-l înjură.
Şi totuşi, dacă emisiunea lui nu este una de revistă a presei „clasică”, atunci cum se cheamă ceea ce face el, în fiecare seară, la TV? Păi eu aş zice că e tot un fel de blogging. Un videoblog unde traficul = audienţă/rating, singurele diferenţe dintre „În gura presei” şi un videoblog fiind media – TV vs. Internet şi faptul că trustul Intact face o căruţă [bine, poate nu chiar o căruţă, dar măcar o roabă] de bani din publicitate, în timp ce videoblogurile câştigă [unele] din publicitatea pe site, care aduce venituri mai mici.
Degeaba urlă Badea că bloggerii sunt ciumpalaci, că forumiştii sunt aşa şi pe dincolo, pentru că exact asta face şi el: bloghează pe TV.
Ai altă părere? Aştept cu interes comentarii.

UPDATE: Video la Bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.