Bijucăria săptămânii VIII: solniţe îmbrăcate în Fimo

Îmi tot apar în reader diverse obiecte „îmbrăcate” în straturi foarte subţiri de argilă polimerică [Fimo]. Recunosc că am făcut şi eu treaba asta cu vreo două căni din sticlă transparentă, dar chiar la solniţe decorate cu Fimo nu m-am gândit.

Dacă vă place ideea, puteţi s-o puneţi în aplicare, doar că trebuie să începeţi cu bastoanele migăloase – aşa numitele Fimo canes, căutaţi cu încredere pe Google. Cele mai arătoase bastonaşe sunt şi cele mai greu de realizat. Greu, dar nu imposibil, eu am văzut inclusiv faţa lui Obama făcută din multe straturi de Fimo aşezate cu grijă unul peste altul. 

Solniţe îmbrăcate in „Fimo canes”

Dacă nu vă surâde ideea de a le face voi, le puteţi cumpăra gata făcute. De exemplu, tipa care a îmbrăcat solniţele de mai sus vinde bastonaşe gata făcute, iar preţurile, având în vedere munca depusă pentru crearea lor, sunt rezonabile.

Ca să ajungeţi la rezultatul de mai sus trebuie să aplicaţi întâi un strat foarte subţire, cu sau fără model, de Fimo condiţionat în prealabil cu maşina de făcut tăiţei, tăiaţi apoi feliuţe foarte subţiri din bastoanele cu floricele, pe care le aplicaţi de mai multe ori pe obiectul pe care vreţi să-l decoraţi. Nu-i treabă uşoară, dar rezultatul este aşa cum vedeţi în poza de mai sus: spectaculos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.