Black Friday la Flanco = „Nu-ţi probez, nu desface, nu mă interesează ce eşti!”

Guest post de Ciprian Iancu

Cum m-am enervat iară, pe banii mei ( dar, măcar de data asta nu i-am mai dat din mână). Trec prin oraş, cu treabă multă. Zic: „Hai să mă bag să caut un sistem 2.1 pentru televizor”. Intru la Altex, găsesc ceva dar coada la casă de vreo 60 – 70 de persoane mă goneşte. Nicio problemă. E alegerea mea să nu stau atâta la coadă. Văd un banner, lângă Altex cu nou-deschisul magazin Flanco, din Hunedoara, de la „Cora” cum i se spunea zonei pe vremuri. „Hai să-ncerc şi-aici”.

Magazinul e încă neamenajat sută la sută. E ceva lume. Mă duc la raftul cu boxe, pun ochii pe un set, vine un tânăr angajat şi mă-ntreabă dacă mă poate ajuta cu ceva. Până să mă-ntorc eu să-l întreb dacă boxele alea se pot conecta şi la un smart TV fără probleme, cu un singur mini-jack, tânărul e plecat la alţi clienţi. Mă lasă să vorbesc singur. Stau după el câteva minute, apoi îi spun: „Vreau setul ăsta, mi-l puteţi proba? Că de-aia am venit în magazin şi n-am luat de pe net”. Răspunsul e total neaşteptat: „Nu-ţi pot proba că e agitaţie-n magazin şi dacă probăm la toată lumea unde ajungem?” 

În neînţeleasa mea indulgenţă pentru vânzătorii şi prestatorii de servicii din România, rămân în magazin. După trei minute găsesc un alt set, altă marcă. Era semi-ascuns, în cutie, undeva pe raftul de jos, nu era expus. Vreau să mă conving ce şi cum cu cablurile, că erau cam sumare explicaţiile de pe cutie. Îl desfac, mă uit, dau să-l pun la loc şi să mă duc cu setul la casă. Nu apuc. Apare iar acelaşi tânăr vânzător sare cu gura pe mine: „Nu mai desfaceţi că… „. „Dar modelul ăsta nu e deloc expus pe raft. Cum vreţi să-l văd dacă nu-i expus?”. „Îmi cer scuze” zice (în sfârşit), vânzătorul”. După care eu, pe un ton împăciuitor, uşor sfătos şi un pic glumeţ: „Şi nu mai fiţi aşa ostil că poate-s client misterios şi…”. Acum se enervează iarăşi vânzătorul „Nu mă interesează ce sunteţi…”. A mai bâguit ceva, n-am mai auzit că m-am enervat eu şi-am plecat.

Eu, pe la Flanco, prea curând? Nu cred! Nu vreau să le dau ocazia să mă batjocorească încă o dată.

5 thoughts on “Black Friday la Flanco = „Nu-ţi probez, nu desface, nu mă interesează ce eşti!””

  1. Habar n-avea, saracul, de ce inseamna „client misterios”. Cred ca un mail catre conducere ar fi fost mai eficient, totusi, caci asa, se strica imaginea firmei pentru un singur angajat, care oricand poate fi inlocuit.

  2. Da,destul de jignitor sa vrei sa le faci vanzare si sa fii tratat asa,dar vis-a vis de comentariile de mai sus despre angajatul neprietenos nu cred ca e in totalitate vina lui…am lucrat multi ani in vanzari si am fost pusa de multe ori in situatia cand a trebuit sa merg la clientul care cerea cel mai ascuns produs sau cel mai neaccesibil in momentul respectiv si sa fiu fortata de sefa de magazin sau manager sa merg si sa trantesc cu transpiratia in spate multe NU-uri clientului,iar injuraturile de rigoare ni le primeam noi astia mai mici.Daca cineva trebuie „ciufulit”acela e cel de la conducerea magazinului pentru ca in felul acesta se schimba si situatia,pe moment e adevarat, pt cine are timp…pentru ca de multe ori vanzatorii nu procedeaza asa de capul lor,ei doar primesc instructiunile de la superiori.Dar nu neg nici faptul ca sunt si angajati care dorm pe ei si care sunt prea plictisiti sau ocupati cu sms-urile ascunsi prin rafturi,prost platiti,care iti vorbesc in scarba mai sa te ia si la bataie pentru ca iti permiti sa-i deranjezi,iar firmele ii accepta pentru ca stiu ca platesc prost si nu pot avea cerinte mai mari de la ei.Oricum in mare parte aveti dreptate pentru ca am observat ca in aceste magazine mari de electrocasnice majoritatea angajatilor te trateaza foarte superior si-ti lasa senzatia cum ca ei ar dormi pe vreo saltea de bani iar clientul un biet amarat care cere de pomana,iar aici e vorba de cat de bine „pupa”angajatul pe sef ceea ce eu nu am facut vreodata,cee ce am urat intotdeauna si fapt pt care mi-am primit si eu la randul meu multe coate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.