Brrr, Crăciunul e după colț!

Aveam o colegă care încă de prin iunie începea să ne spună, ZILNIC, câte zile au mai rămas până la Crăciun. Era cuprinsă, așa, de febra acestei sărbători – preferata ei – și se bucura ca un copil la gândul că va împodobi pomul, că va avea ocazia să meargă la cumpărături tematice, că va veni Moș Crăciun. Ce dacă are 35 de ani, Moșul vine la toți copiii cuminți, doar.

Recunosc că pe mine mă enerva, pentru că eu voiam să mă bucur de soare, de vară, nu să mă gândesc la cauciucuri de iarnă, trotuare alunecoase, ochelari aburiți, „deszăpezire sau dezăpezire” etc. Este destul de lungă iarna în țara asta, nu mai vreau să mă gândesc la ea și în timpul verii!

Și totuși, când deja a început să fie frig noaptea, când am pornit centrala la 1 octombrie pentru că temperaturile au ajuns până la -2 grade Celsius, parcă mă gândesc la zilele libere de Crăciun și eterna și enervanta întrebare: ce facem de Revelion? Și e abia ziua mea!

Trecând peste gândul că o să fie frig și urât și zilele scurte, îmi place că în decembrie focusul se mută pe magazine, pe shopping, pe brad, globuri, cadouri. Asta e, nu sunt o persoană religioasă și mă bucur mai mult când văd camionul Coca-Cola din reclama cu caravana decât dacă aud o slujbă.

Și dacă noi, ca adulți, ne bucurăm atât de mult de o sărbătoare comercială, vă dați seama cum se bucură copiii? Cât de mult înseamnă pentru ei cadourile, atenția, roșul strălucitor, luminile colorate din oraș?! Dacă aș avea un copil, pe lângă că i-aș face poze până la exasperare, i-aș organiza și ședințe foto specializate, iar pereții casei ar fi plini cu fotografii vesele.

Primăvara: ședință foto în natură, cu floricele, flori de cireș, iarbă de un verde crud, gâze, albinuțe. Vara: ședință foto la piscină, cu flamingo colorat și stropi de apă pe aparat. Toamna: ședință foto printre frunzele uscate, în culorile minunate ale celui mai frumos anotimp. Iarna: ședință foto în zăpadă și, desigur, ședință foto de Crăciun.

3 thoughts on “Brrr, Crăciunul e după colț!”

  1. Horror! Craciunul si Revelionul reprezinta pentru mine cea mai sinistra perioada a anului. E frig, stai acasa in concediu, te calci in picioare in magazine, tot timpul e mai multa mancare decat e uman posibil sa mananci, admiri bradul cum ti se usuca pentru ca e langa calorifer (tot timpul e langa un calorifer ca nu il pui in mijlocul camerei si faci hora in jurul lui)…de cativa ani astept sa treaca saptamana aia cat mai repede si sa revin la normal. Prin acest articol mi-ai readus aminte ca vine Craciunul si m-a apucat groaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.