Călinescu să ne judece!

Articol publicat în Iaşi Plus

Nici n-a apucat bietul Florin Călinescu să zică „da” şi au şi început aşa-zişii analişti politici să-si dea cu părerea despre tragedia care s-ar perpetua cu introducerea în politică a „saltimbancilor”. Chiar mi-a fost greu să-i reţin numele bărbosului care se crede analist la o anume televiziune.
Stau şi întreb, pentru că şi mie, la fel ca şi multor români, îmi vine tot mereu s-mi „dau cu părerea” despre politică, fotbal, sănătate, chiuretaje, aviaţie, tunuri, lame şi chiloti de dame, crezând „prin convingere” că noi deţinem adevărul suprem în orice domeniu. Oare nu există şi o şcoală care să ne dea o diplomă cu care să putem intra în asemenea discuţii?
Revin, poate credeţi că l-a cerut cineva în căsătorie pe Florin Călinescu! Nu, dragilor, el este văduv şi suferă continuu pentru asta (cel puţin aşa l-am simţit eu), dar este curtat de un partid politic, să adere şi să participe la alegerile din toamnă din partea acestui partid. Nu cred că e un secret ca PNL îl vrea, problema e că imediat au sărit analiştii de cur în sus!

Chestii de genul: ne-am săturat de Vadim şi Păunescu! Păi dragii mei, nu confundaţi marfa cu ambalajul! Personal îmi place Florin Călinescu şi cred că nu sunt chiar aşa de singur şi dacă-mi place nu-mi place neapărat ca actor, ci mai ales pentru poziţia pe care a luat-o în pamfletele lui, împotriva clasei politice, fără să ţină seamă de culoare. De aceea consider că e mare onoare dar şi mare risc pe capul PNL-ului să bage în casă omul care nu-ţi da satisfacţie la soluţii de compromis, omul care nu ştie să mintă fără să roşească, omul care nu are nimic de pierdut (subliniez că acest om este realizat d.p.d.v. material şi nu are afaceri care ar putea fi ajutate de poziţia lui politică la un moment dat!).
Revin la afirmaţiile analiştilor, care mă cam scot din sărite, că după ei nimeni nu-i bun de trimis în politică. Atâta timp cât nu avem şcolarizare pentru aşa ceva, atâta timp cât nu se dă concurs pentru funcţiile politice, de ce să nu fie Călinescu şi să fie Copilu nu-ştiu-care? Da’ce, Şcoala de ofiţeri de marină are un ou în plus la „politichie”? Hai să fim serioşi, analiştilor: cântaţi care cum primiţi partiturile, numai că voi, neavând Conservatorul, cântaţi fals, faceţi sincope, faceţi „buba” la urechea telespectatorului şi automat un mic serviciu taberei adverse celei care vă plăteşte! Apoi vă daţi cu capul de gard, neştiind ce regulă gramaticală aţi omis de v-a dat afară!

2 thoughts on “Călinescu să ne judece!”

  1. de acord cu multe din ceea ce scrii. Nu te-ai gandit insa ca si tu iti dai cu parerea , despre orice , fara „diploma”. Hai sa ne uitam prima data la noi insine. Si…apropo’ , sa nu mai vb despre politica. Esti atoatestiutor ( sau stiutoare?)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.