Cameră video HD, 403 lei?

Chiar dacă mi s-a pus pata pe camera subacvatică Fujifilm despre care am scris ieri, mi-am păstrat o doză de raţiune şi-am pornit în căutarea altor „jucării” care să facă acelaşi lucru. Recunosc, când am dat de ofertele colorate ale diverselor site-uri, am uitat de unde-am pornit şi m-am trezit înainte de a da click pe butonul „Comandă” aflat sub un produs de care chiar nu aveam nevoie.

După un „periplu” prin mai multe magazine online, m-am oprit la Evomag, unde-am găsit – ce credeţi? – o cameră video la care mi-a rămas gândul încă de când a fost lansată: Sony Bloggie. Cum îi stă bine oricărui producător de gadgeturi, Sony a vândut cât a vândut, după care a trântit lansat şi versiunea HD a aceleiaşi camere. O fi fost greu s-o lanseze HD din prima, cine ştie!?

Nu mă pasionează filmările mai mult decât fotografia, nici vorbă!, dar cu atâtea YouTube-uri şi Vimeo-uri care-mi pun la dispoziţie, în mod gratuit, spaţiu pe serverele lor, parcă mi-ar plăcea să filmez mai des lumea din jurul meu şi aş prefera s-o fac şi cu altceva decât ditamai camera foto. Niciodată nu m-au încântat camerele video, pentru că mi-au părut greu de utilizat. Şi nu mă refer aici la utilizarea în sine, ci la procesarea filmelor. Ba aveai casetă VHS, ba mini-DV-uri, ba casete minuscule, atâta s-au tot schimbat „standardele” încât nu mi-am închipuit că o să-mi doresc vreodată o cameră a cărei principală funcţie să fie cea video, nu foto. But times change and so do people.

Şi uite-aşa am [re]descoperit Sony Bloggie, care costă 581 de lei. Un preţ aproape rezonabil, având în vedere faptul că vorbim despre Sony, prima mea iubire, şi despre filme în format Full HD 1080p! Şi mai mult decât atât, sau mai puţin, că mă refer la preţ, Toshiba Camileo costă doar 403 lei. Mi se pare mie sau ăsta chiar e un preţ bun pentru o cameră video HD?

Dintr-o dată, piticul care mi se lipise pe creier duăpă ce a descoperit Fujifilm XP10 a mai slăbit strânsoarea şi-a fost de acord să mai căutăm puţin. Dar tot am rămas cu gândul la camera aia subacvatică atât de simpatică!

8 thoughts on “Cameră video HD, 403 lei?”

  1. Eu am castigat o camera de filmat Toshiba Camileo la Piticu pe blog.La lumina nasturala filmeaza frumos in HD si e mica si usoara de abia simti ca o ai la tine. La facut poze nu prea exceleaza dar in rest imi place foarte mult si cred ca-si merita pretul.

  2. @Denisa: Ştiu. :D Eu îi răspundeam lui Stilu, care era reticent că cele două dispozitive nu pot să filmeze HD pentru că… sunt prea mici probabil sau au obiectivele mici… n-am înţeles încă pe deplin reticenţa lui. Oricare ar fi fost însă, iPhone e mai compact decât cele două din toate punctele de vedere. Înafară de asta, volumul, deja compact, e destinat doar într-o mică parte filmării HD, pentru că mai sunt şi componente care trebuie să asigure şi alte funcţii, cum ar fi GPS, busolă, media player, consolă de jocuri, eventual şi telefon :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.