Caravana Coca-Cola la Pietroasele

Caravana Coca-Cola la Pietroasele - Delia MatacheAşa cum vă spuneam aici, caravana Coca-Cola a ajuns, ieri, în satul Pietroasele din judeţul Buzău, cu muzică, lumini şi… spiritul Crăciunului. Mi-ar fi plăcut să fiu acolo, dar mă mulţumesc cu crâmpeiele descrise de Cristina Bazavan şi cu pozele primite odată cu comunicatul de presă.

„La sfârşitul focului de artificii, un bătrân de lângă mine a oftat adânc şi-a spus: ‘s-a terminat’; un altul avea lacrimi în ochi. Semn că nu doar cei 300 de copii din Pietroasele s-au bucurat de luminiţele de la Coca-Cola. Şi la 70 de ani e un copil ascuns printre riduri, bărbi şi obraji bătuţi de vânt şi soare. Un copil care se bucură de puţină magie”. Foarte frumos spus, aşa cum numai Cristina ştie să observe şi să descrie detalii pe care noi, ceilalţi, nu le observăm.

Şi mie îmi plac luminile oraşelor de sărbători; când a văzut cât de frumos e împodobit Bucureştiul, Sebi m-a întrebat de ce nu rămân luminile montate şi aprinse tot timpul anului în oraşe, pentru că sunt mai frumoase şi mai vesele aşa. Într-adevăr, sunt mai frumoase, dar dacă le-am avea tot timpul anului, nu le-am mai aprecia în decembrie. Plus că becurile se mai ard şi toate consumă curent… 

După ce a străbătut întreaga ţară, iar noi am avut ocazia să donăm energie pentru Pietroasele, caravana Coca-Cola a dus sărbătoarea Crăciunului în satul din judeţul Buzău, care, pentru prima dată în ultimii ani, a fost împodobit cu lumini de sărbătoare. 23.000 de oameni din Bucureşti, Ploieşti, Timişoara, Cluj şi Iaşi au donat energie pentru ca un sat despre care probabil nici nu au auzit vreodată să aibă un Crăciun magic. La sosirea caravanei au fost prezenţi peste 1.000 de localnici care au întâmpinat caravana Coca-Cola şi s-au bucurat de surprizele aduse de aceasta.

Caravana Coca-Cola la Pietroasele - Dan Finţescu Caravana Coca-Cola la Pietroasele - Corul de colindători

Coca-Cola nu le-a dus doar lumini de sărbătoare, ci şi un program special de Crăciun, în care vedete au fost Delia Matache şi Dan Finţescu. Sătenii din Pietroasele se vor bucura de luminile de sărbătoare până la finalul anului.

Caravana Coca-Cola la Pietroasele - Alex Dima Caravana Coca-Cola la Pietroasele - Focuri de artificii

Şi iată şi vestea pe care o aşteptau oamenii pentru care „aprinderea luminilor în sat” nu era un gest suficient de nobil făcut de Coca-Cola: pentru sprijinirea pe termen lung a comunității locale, Coca-Cola va demara, la începutul anului viitor, un proiect de dotare a satului cu panouri fotovoltaice. Mie mi se pare extraordinar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.