Câteva despre blog[ging]

  • Dacă eşti blogger, nu-ţi mai promova articolele de pe blog pe Twitter. Dacă te urmăresc pe Twitter, înseamă că îţi citesc deja blogul şi că eşti un blogger important pentru mine. Faptul că TwitterFox îmi afişează într-o veselie link-uri – fie ele şi tinyurl – către articolele pe care poate ţi le-am citit deja mă face să te consider spammer. De ce zoso nu dă niciodată link-uri către articolele sale? Cum ar arăta contul lui de Twitter dacă ar pune link către fiecare articol?
  • Câteva clişee despre blogging din mass-media, pe care le-am citit de mult prea multe ori şi de care m-am săturat: „Blogul [cu varianta «bloggul»] este un jurnal personal online”, „Deşi la noi fenomenul este încă la început…”, „Cu o investiţie minimă, se pot câştiga sute de euro”, „Tot mai mulţi tineri aleg să-şi scrie gândurile pe un blog” ş.a.m.d.. Zău aşa, nu mai ştiţi şi altceva, „dragii” mei ziarişti?
  • Blogul poate reprezenta, pentru destul de mulţi bloggeri, doar un canal de comunicare, nicidecum o sursă de venit. Oricum, sunt destul de puţini cei care trăiesc exclusiv din blogging, în România. Aşa că e puţin deplasat să spui că sunt mulţi care s-au lăsat de serviciu şi stau toată ziua pe blog. O minimă documentare te ajută să afli informaţia asta; dar câţi ziarişti se mai obosesc să se documenteze, mai ales că mulţi dintre ei au impresia că le ştiu pe toate?

5 thoughts on “Câteva despre blog[ging]”

  1. Ai perfecta dreptate!Dar sunt unii care s-au apucat de blogging din placerea de a scrie,si acum scriu doar pentru bani…totusi,sunt persoane care scriu si acum,dupa cativa ani tot din placerea de a scrie,de a … exprima sentimente,ganduri .Oricum,ai zis un adevar si o informatie destul de valoroasa pentru unii [ bloggeri sa nu ].

  2. Ca blogger trebuie să îţi cunoşti limitele. De fapt, ca în oricare alt domeniu. Dacă am început săptămâna trecută un blog, îl umplu de publicitate şi de filmuleţe+melodii de pe youtube, sigur nu fac bani :)
    Oricât aş vrea eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.