Cenzură a la MediaPro

Site-ul cotidianului Hunedoreanul, editat de MediaPro, s-a relansat de vreo două-trei luni, iar ediţia tipărită de azi, 11 aprilie, prezintă pe prima pagină o mică laudă de sine [„hunedoreanul.ro a devenit cel mai citit portal de ştiri din judeţ. hunedoreanul.ro a ajuns ieri, la ora 18, pe locul 111 la categoria Ştiri/MassMedia în clasamentul trafic.ro, cu 11.716 de vizitatori în ultimele şapte zile”].

Am citit despre ce-i vorba şi, pentru că tot exista un formular, am lăsat şi un mic comentariu în care îi felicitam [Hunedoreanul chiar este un ziar OK, dacă lăsăm la o parte recenta tabloidizare – tab·loid – noun 1. a newspaper whose pages, usually five columns wide, are about one-half the size of a standard-sized newspaper page. 2. a newspaper this size concentrating on sensational and lurid news, usually heavily illustrated] şi le spuneam că, totuşi, e cam mult să pui un astfel de subiect pe prima pagină.

Surpriză! Comentariul n-a apărut! Unele site-uri te mai anunţă că trebuie să aştepţi validarea lui, că trebuie, eventual, să-ţi faci cont sau că a apărut o eroare şi trebuie să-l retrimiţi. Aici, nimic. Azi, am verificat din nou. Speram să-mi găsesc comentariile aprobate, dar majoritatea articolelor nu au comentarii. O sursă „din interior” [îmi place cum sună asta] :D îmi spune că ar fi ceva probleme cu toate site-urile de ziare dezvoltate de MediaPro Interactiv şi că unele comentarii, mai ales cele trimise noaptea şi dimineaţa, când se schimbă ediţiile, nu prea apar.

Mno, asta nu-i bine deloc. Pentru că eu, cetitorul de Hunedoreanul.ro, dacă las un comentariu şi acesta nu apare, interpretez asta ca pe o cenzură neruşinată. Şi există posibilitatea ca data viitoare să nu mai comentez, la ce bun, dacă tot mă cenzurează?

Aşa poate gândi orice vizitator al site-ului care lasă un comentariu şi-l lasă degeaba. Eu înţeleg că sunt probleme, iar dacă „mai sus” nu se ştie despre ele sau cei care-au făcut site-ul se fac că nu ştiu, trag un semnal de alarmă, şi-o fac gratis. :D Poate, totuşi, se remediază. ;)

Mai jos, nişte screenshot-uri.

bacshish
hunedoreanul
hunedoreanul2

2 thoughts on “Cenzură a la MediaPro”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.