Culoarea anului 2010

Este movul. Violet, lila, lavandă, liliachiu etc.

Baia mea este de-acum în trend, pentru că tocmai am terminat de zugrăvit tavanul. Nu aveam de gând s-o zugrăvesc în mov, iar sticluța cu pigment trebuia să conțină colorant albastru. Astfel am constatat că mostrele de culoare din magazin nu se potrivesc cu rezultatul de pe pereții de acasă, dar nu-i bai, e vorba despre un foarte mic tavan de baie.

Apropo de culoarea anului și de zugrăveli: cred că trebuie să fii cu capul rău de tot ca să-ți zugrăvești pereții în culoarea anului, oricare ar fi aceasta. Dacă peste doi ani va fi la modă o culoare „opusă”, ce faci? Te-apuci să-ţi zugrăveştii pereţii în fiecare an, în ton cu moda?

În urmă cu vreo şase sau şapte ani, dintr-un impuls [a se citi „rătăcire”] de moment, am decis să-mi zugrăvesc în mov deschis pereţii camerei mele. Şase sau şapte ani mai târziu, cea care a fost camera mea are o „scuză”, se poate spune despre ea că este zugrăvită într-o culoare la modă. Dar cam atât. Nu mi-a plăcut niciodată movul ăla și n-o să-mi mai zugrăvesc niciodată pereții în culori care s-ar putea să-mi placă într-o bună zi. Și oricum, în ciuda faptului că este „îmbrăcată” în culoarea anului, 2010 s-ar putea să fie anul în care zugrăvesc și fosta mea cameră într-o altă culoare. Va fi una care să-mi placă.

Nici cu hainele în culorile anului nu pot să fiu de acord, am mai spus chestia asta în anul când toată pițipongimea era înțolită în negru și galben. Ce te faci, ca pițipoancă sau tânără căreia îi place să se îmbrace în culorile anului, dacă în 2011 se va purta rozul, iar ție nu-ți place deloc culoarea asta? Dar dacă 2012 va fi anul verde, iar tu arăți ca naiba îmbrăcată în verde? Și cu hainele de anul ăsta ce vei face la anul? Le cumperi doar ca să le porți o vară? De-aia sunt majoritatea hainelor făcute din materiale slabe, cu cusături ce nu rezistă la mai mult de trei spălări?

Am găsiiit! Pițipoancele au de fapt nevoie de trenduri pentru că nu îşi prea spală hainele; dacă le-ar spăla prea des, s-ar rupe. Nespălându-le, trebuie să-și ia altele. Așa supraviețuiesc chiar și în vremuri de criză magazinele cu haine ieftine, de proastă calitate, aduse din China. Așa deci!

Am pornit de la zugrăveala mov și-am ajuns la pițipoance… dar sper că ați înțeles unde bat.

Update. Iată movul meu:

Foto: Dduchon

15 thoughts on “Culoarea anului 2010”

 1. Si pitipoancele care se imbraca cu haine de firma care tin mai mult de trei saptamani ce fac? :p

  Si da, vrem poze!

 2. La baie si bucatarie nu e problema daca te apuci sa varuiesti dupa „culoarea anului” pentru ca incaperile astea oricum se varuiesc mai des si ai timp sa schimb rapid nebunia cu altceva.
  Oricum, iti trebuie timp, bani si nervi tari ca sa pastrezi pasul cu tot ce vestesc revistele de moda, asa ca partea practica din orice om ar tb sa spuna „important e sa imi placa si sa IMI STEA BINE”. Dar nu toata lumea are o parte practica din pacate.
  Asta e, bucura-te ca faci parte din prima jumatate!:)
  Si succes cu movul, sa-ti placa ce iese!!

 3. Sora-mea (balanta ca tine!) a insistat sa-si zugraveasca peretii din camera in alb si violet, culorile Poli Timisoara. Un perete alb, unul violet si tot asa. Arata super! In plus, poti spune ca tii cu Timisoara, de unde si culoarea din baie. Doar sa nu inviti stelisti in casa :D Lor le poti baga scuza cu „am crezut ca e albastru, sa mearga cu prosopul rosu” :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.