Cum alegi zgarda și lesa potrivite pentru câinele tău? (P)

Alegerea echipamentului de plimbare pentru câinele tău poate fi distractivă, deoarece gama de zgărzi și lese devine din ce în ce mai cuprinzătoare, incluzând diferite culori și modele. Totuși, tocmai această varietate poate îngreuna luarea celei mai bune decizii. Echipamentul de plimbare de bază poate include o zgardă sau o lesă, cu toate că și hamul devine din ce în ce mai recomandat.

Toate piesele trebuie să ofere siguranță și confort atât câinelui, cât și stăpânului. Zgărzile și lesele sunt disponibile în mai multe materiale diferite, inclusiv bumbac, nailon, piele naturală, cordon interior din nailon, lanț și piele sintetică. Este important să luați în considerare cum anume veți folosi zgarda și lesa pentru a opta pentru cele mai funcționale echipamente. 

Care sunt principalele tipuri de zgărzi și lese?

Bumbacul este materialul de bază pentru zgărzi și lese, însă se recomandă doar pentru câinii de vârstă foarte mică, aflați în perioada de dresaj. Acest material nu este la fel de puternic ca alte opțiuni și tinde să prezinte uzură mai repede decât zgărzile din alt material. La rândul lor, zgărzile și lesele din nailon sunt disponibile într-un singur strat sau cu dublu strat și le găsiți într-o gamă amplă de culori și modele. Zgărzile și lesele din nailon reprezintă o alegere excelentă pentru majoritatea câinilor, deoarece sunt puternice, rezistente și durabile. Dacă aveți nevoie de o zgardă pentru câini de talie medie / mare, atunci zgarda din nailon este recomandată, la fel și zgarda din lanț. Pentru a vă asigura că zgarda poate rezista la uzura zilnică, mai ales dacă aveți un câine mare și puternic, alegeți un model mai lat și mai gros. În ceea ce privește zgărzile și lesele din piele naturală, acestea sunt rezistente, atractive și durabile. O zgardă din piele de înaltă calitate va dura adesea mulți ani, iar partea bună este aceea că pielea devine și mai frumoasă și confortabilă pe măsură ce se învechește. 

Cât de recomandate sunt zgărzile și lesele din nailon și lanț?

Majoritatea modelelor noi de gulere și lese sunt prevăzute cu un miez de cordon realizat din nailon, învelit fie în piele laminată, fie în material textil. Același tip de cordon central se folosește și la zgărzile retractabile, fiind deosebit de puternic. În ceea ce privește lanțul, alegeți o zgardă sau o lesă câini realizată din lanț doar dacă sunteți antrenor de câini sau specialist în comportamentul câinilor. Zgărzile și lesele din lanț, considerate adesea și echipamente pentru dresaj, prezintă riscul de a provoca câinelui durere și răni atunci când sunt utilizate incorect. Optați pentru aceste echipamente doar dacă știți cum să le folosiți corect. 

În afară de materialele din care sunt fabricate lesele și zgărzile, mai trebuie să țineți cont și de caracteristicile feroneriei, asta însemând clemele pivotante, cataramele, inelele în D sau inelele în O, necesare pentru atașarea lesei, a hamului sau a etichetei de identificare. Feroneria din alamă solidă este foarte puternică și rezistentă și își păstrează timp îndelungat finisajul auriu atractiv. Feroneria din oțel placată cu nichel este recomandată stăpânilor care preferă culoarea argintie. Feroneria poate fi placată și cu alamă. Clemele pivotante reduc riscul ca animalul de companie să se încurce în lesă, în timp ce zgărzile cu inele în O permit o fixare rapidă. Toate persoanele care dețin un animal de companie ar trebui să dețină o lesă de cel puțin 180 cm sau o zgardă potrivită pentru plimbare și dresaj. Antrenamentul adecvat este întotdeauna centrat pe controlul câinelului, iar lesele reprezintă singura modalitate de a menține controlul în toate circumstanțele. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.