Cum ar fi…

Please-prove-that-youre-a-humanCum ar fi dacă accesul la Internet s-ar face pe bază de CNP [cod numeric personal], SSN [social security number] sau echivalentul acestor coduri din fiecare ţară? Există voci care susţin că accesul ar trebui să se facă pe bază de IQ, dar nu se gândesc la cât de pustiu ar fi Internetul fără cei proşti, dar mulţi!

Mie-mi place să cred că, aşa cum cumpărarea de cartele telefonice preplătite nu se mai poate face decât pe baza unui act de identitate, în viitor şi accesul la Internet se va face la fel. Sunt prea mulţi bullies şi hateri anonimi, iar în momentul în care copilul unei persoane importante va fi bătut în offline sau se va sinucide din cauza acestora, o să se introducă accesul la net pe bază de CNP. Aşa cred eu, e posibil să mă înşel.

Şi mă gândesc că atunci când nu vom mai putea fi anonimi pe net, toţi acei copilaşi care sunt viteji din „spatele” monitorului vor fi nevoiţi să-şi măsoare cu atenţie vorbele înainte de a apăsa „Enter”.

Încă o chestie: cum ar fi dacă toate comentariile postate pe Internet ar fi legally binding? Adică nu mai poţi să scrii sub un video de pe YouTube „marry me!”, că te trezeşti că-ţi vine protagonista acasă şi-ţi bate la uşă să te ducă la părinţii ei, în vederea legalizării cererii tale. Sunt convinsă că am avea un Internet mai curat şi oamenii s-ar gândi de două ori înainte să posteze o dată. 

5 thoughts on “Cum ar fi…”

  1. mda,si ce te face sa crezi ca cnp-ul ar fi o solutie? cum sunt generatoare de cnp-uri,ar fi foarte usor sa intre oricine cu un cnp fals :)

  2. In Germania si Italia iti cumperi prepaid cu buletinul, desi in IT sunt foarte deschisi la nevoile turistilor…. In UK, patria atentatelor dejucate si atentatorilor, iti cumperi sim free de la orice corner-shop, nu te-ntreaba nimeni nimic…. E drept ca totul e monitorizat….

    Din moment ce si la noi toate apelurile sunt ascultate, nu vad rostul sa se complice degeaba cu inregistrarea sim-ului pe o animita persoana, exista cartele din roaming care nu se supun acelorasi conditii, daca tot ii roade sa comunice digital….

    On the other hand, daca ai un numar super sexy si nu vrei sa fii deposedat de el, parca vrei sa fie inregistrat pe propriul CNP, sa te feresti de probleme….

  3. da, dar ar fi ideal daca nu ar aparea si reversul medaliei: supravegherea atenta a internetului si banarea oricarei forme de libera exprimare pentru ca ai pus-o sub nu stiu ce forma.

  4. Mi se pare o idee rea. Daca un om normal se simte insultat de un comentariu anonim scris cu rautate ar trebui sa renunte el la internet, nu sa fie majoritatea supravegheata mai rau decat este deja.
    Ref.la faza cu Marry me…asa moare orice forma de umor online, daca totul s’ar lua literalmente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.