Cutremuru’ lu peşte

Cică în seara asta, la ora 20.25, a fost un cutremur destul de tăricel în Vrancea, cutremur care s-a resimţit şi pe la Bucureşti, dar şi prin alte oraşe. Cineva spunea, într-un comentariu pe realitatea.net, că s-ar fi simţit ceva şi pe la Deva. Mie nu mi s-au mişcat bibelourile în vitrină, şi cum stau într-un bloc construit după cutremurul din 1977, nu mă tem că mi s-ar putea întâmpla ceva. Oricum, Hunedoara e suficient de departe de Vrancea. :D

La acelaşi articol de pe realitatea.net, o persoană din Bucureşti spunea că locuieşte într-o clădire „cu bulină” din zona Cişmigiu şi că s-a simţit groaznic. Aceeaşi persoană se întreba ce s-ar fi întâmplat dacă dura mai mult cutremurul. Păi… era nasol. N-aş cumpăra pentru nimic în lume un apartament într-o astfel de clădire şi dacă l-aş avea, l-aş vinde, chiar dacă asta ar însemna să mă mut într-un apartament mult mai mic sau chiar într-o garsonieră. Chiar şi într-un alt oraş. De fapt, decât să risc să devin una cu molozul în cazul unui cutremur mai puternic, aş prefera să stau în chirie într-un apartament fără „bulină”.

Arhi, care acum stă în Bucureşti, zice că nici un telefon nu merge. La un cutremur cu magnitudinea de 5,3 pe scara Richter, nu mai merg telefoanele. Raed Arafat declară pentru Realitatea TV că „la numărul de urgenţă 112 nu a fost solicitată asistenţă de nici o persoană”. Asta a fost bună! Cine dracu să solicite asistenţă dacă nu mai mergeau telefoanele?

P.S.: Hâncu de când tot zice că vine cutremuru’ ăl’ mare? Vedeţi, dacă n-aţi ascultat de el? :D

11 thoughts on “Cutremuru’ lu peşte”

 1. Ăla de la OTV zicea că el „vede” 500.000 de oameni morţi pe rafturile supermarket-urilor, într-o sâmbătă seară, în urma unui cutremur. Deci a cam exagerat. Şi o ţigancă invitată în seara asta la OTV, a zis că mai urmează unul în noaptea asta. Uite aşa îşi pierde Mama Omida din credibilitate. :)

  1. Mike, în situaţii de-astea, când nu ai păţit nimic, dar nu ştii cum sunt ceilalţi membri ai familiei tale, parcă ai vrea să suni acasă, nu la 112. Şi-atunci ce faci?

 2. Eu locuiesc in Bucuresti si l-am simtit bine. Eram la un suc cu niste prieteni si nu stiam cine misca masa, cand a inceput sa se miste si canapeaua.
  Telefoanele n-au mers destul de mult, am incercat sa-mi sun parintii (care locuiesc in Bacau, deci foarte aproape de Vrancea) si dupa jumate de ora si tot nu am reusit sa ii prind.
  Pe mamaia nu am sunat-o, ca sa nu-mi dea peste nas: „Vezi, mama, v-am zis io c-o sa fie cutremur sambata, c-am auzit la OTeVeu! Ce daca a intarziat o sapamana?!”

 3. SI eu l-am simtit…Eram cu iubitu la mall si, dupa ce umblasem vreo 3 ore prin magazine, ne-am decis sa luam o pauza de tigara si, implicit, sa bem o cafea. So, taman cand savuram primii stropi de licoare fierbinte si frumos mirositoare, a inceput sa se miste canapeaua pe care stateam. Cateva minute mai tarziu (si asta e interesant, zic eu), toti cei care simtisera cutremurul se ridicau ,,cu susta” (sorry, nu-mi vine alt cuvant acu in minte) si o taiau din mall. Un pik de panica s-a simtit in parcare, parca se sparsese conducta si toata lumea in acelasi moment vroia sa plece.

 4. La mine s-a clatinat destul de tare si lustra si dulapul,insa doar pentru cateva secunde,iar telefoanele nu au mers aproape o ora,nici rds nici orange…ciudat cutremur

 5. s-a simtit destul de naspa desi locuiesc la et1
  am intuit ca e grad 5 :)
  ai vinde apartamentul la Cismigiu dar cine ti l-ar cumpara, sau cine ti-ar plati suficient ca sa cumperi ceva in alta parte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.