Dacă nu furăm, cerşim!

Articol publicat în Iaşi Plus

Mă amuză tare cum tot mai multe televiziuni, dar acum aş vrea să mă refer la Realitatea (avem vreme şi pentru ceilalţi), încearcă o nouă formă de cerşetorie, sugerând privitorilor să le trimita poze şi comentarii referitoare la evenimentele de maximă importanţă care se petrec în întreaga ţară, gen dezastre naturale, ploi, grindină, inundaţii, vânturi mari, accidente rutiere etc., menţionând de fiecare dată ca numărul de telefon este gratuit şi nu-i costă nimic, iar trimiterea pe Internet deasemenea nu-i costa numic pe fraieri!

Eu ce să înţeleg? Păi înţeleg că e mai ieftin să-ţi trimită alţii imagini sau informaţii, decât să trimiţi tu o echipă de filmare sau reporteri pe bani, benzină, diurnă etc. În spoturile publicitare te îndeamnă să „priveşti realitatea” pentru că tu eşti mai aproape şi ei te consideră un coleg (neplătit), dacă ai asistat la un eveniment: filmează, postează, totul este gratuit şi drept rasplată s-ar putea să-ţi apară numele la „sursa”.

Ce jalnic! Adevarul e că-şi găsesc o grămada de (nu vreau sa zic fraieri, pentru ca oamenii pun botul aşa, ca să iasă în evidenţă, deşi nu le cunoaşte numele decât familia şi cei pe care-i sună repede la telefon ca să vadă reluarea cu ştirea preluată de la el: Ioan Popescu) oameni de bine, care le fac jocul, fără să-şi dea seama ce bani donează unui post de televiziune în derivă.

Totodată, bravo, băieţi! Mai bine să cerşiţi decât să furaţi de pe bloguri şi să daţi drept sursă: Internet! Că Internetul ăsta e atât de mare încât mai bine aţi zice „sursa: ALL MEDIA”. Ziceţi voi, profesioniştilor de la Realitatea, oare ajunge să-i dai numele pe post celui care îţi dă o bombă de presă? Oare cel care-ţi trimite poze le face cu felinarul? El n-a dat bani pe aparatul foto sau de filmat? Foloseşte carduri date moca de Realitatea? Are blitz primit cadou de la Războinicul luminii? Era acolo unde bate vântul de plăcere şi fiind fan Realitatea, se considera aşa de coleg cu voi, că neapărat trebuie să vă trimită moca ce filmează sau fotografiază?

Mai e una, să n-o uit: „martor ocular” – dacă vezi la supermarket un preţ pe raft şi altul pe bonul de casă, fă-i poză şi trimite-ni-l! Dar voi ştiţi ce risc eu dacă mă prind ăia făcând poze pe la rafturi? NU ştiţi, că dacă voi primiţi totul moca… Dar cine va fi ca mine când îmi voi vedea numele pe faimosul vostru ecran!?

1 thought on “Dacă nu furăm, cerşim!”

  1. sper că nu-i uraşti foarte tare pe ăstia de la Realitatea… ci doar politica lor!!:D dar tre să recunoşti că e genială ideea lor. Şi le merge treaba! Bravo lor! Că doar nu dau cu parul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.