Despre indicatoare, judete si farmacii

um anul asta am petrecut destul de mult timp in masina, pe drumurile patriei, mi-am amintit un lucru despre care am tot vrut sa scriu.

Nu scrie nicaieri, dar sunt montate o multime de placute prin care ti se ureaza „drum bun” [noroc ca stam bine cu urarile, drumuri bune inca mai asteptam sa avem]. Din partea primariei comunei Fundu de jos. Ce treaba ai tu cu judetu’?

denisa la cluj Daca nu esti foarte atent la indicatoarele amplasate la limita dintre judete, nu prea ai nici o sansa sa afli in ce judet te afli.

Cel mai tare ma enerevaza indicatoarele pe care scrie „Dumnezeu sa va binecuvanteze!” – mesaj religios pe niste bucati de tabla platite din banii statului laic!?

La fel si cu localitatile. Nu stii unde esti daca ai ratat placuta de la intrare. E plin de magazine, cu firme care mai de care mai mari si mai luminoase, dar daca esti doar in trecere, nu te afli in targetul lor. De ce ti-ar indica in ce oras te afli?

De asemenea, cand esti pe drum si cauti o farmacie, tot ce vezi in fata ochilor sunt acele cruci verzi luminoase, care indica prezenta unei farmacii. Logic? Nu chiar! Toti patronii romani de farmacii au decis ca nu-i atat de important programul, cat awareness-ul. Punem o cruce verde luminoasa, ca sa stie toata lumea ca pe soseaua principala exista o farmacie, si tinem aprinsa si cand e inchisa farmacia. Logica… parca era o materie prin liceu, n-avem noi treaba cu ea! Vrei medicamente acum? Ne pare rau, turistule trecator, am inchis, incearca maine intre orele 9 si 17; farmaciile cu program non-stop sunt un secret bine pastrat al fiecarui oras din Romania!

Toate articolele fara diacritice sunt scrise de pe telefonul meu Nokia E63.

1 thought on “Despre indicatoare, judete si farmacii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.