Din nou despre reţelele de socializare

oaia socialăScriam, în urmă cu un an, că nu avem nevoie de sute de reţele de socializare. Pe-atunci îmi făcusem cont de Facebook doar ca să fiu şi acolo şi să nu-mi fure cineva numele, că s-au mai văzut cazuri. Din acelaşi motiv mi-am făcut cont şi pe cirip.ro şi pe alte câteva site-uri.

În decurs de un an, am stat pe Facebook mai mult decât pe Twitter şi pe propriu-mi blog la un loc. Ştiu că nu-i bine, că i-am neglijat pe cei 1.427 de urmăritori de pe Twitter în defavoarea prietenilor de pe Facebook, dar în cazul meu, Facebook e mai bun. Nu mă limtează la 140 de caractere, pot să sharuiesc uşor orice articol citit pe orice site, de când mi-am pus pe bara de bookmarks un buton cu care pot face asta, pot să comentez, să dau click pe magicul buton „Like”, să uploadez poze etc.

Pe lângă toate astea, în 2011 se împlinesc 10 ani de când am terminat liceul – şi unde credeţi că i-am găsit pe aproape toţi foştii colegi de liceu? Nu pe Twitter! Avem un grup închis în care povestim, punem ţara la cale, ne amintim prostiile făcute în liceu etc. Probabil că în urmă cu un an n-aş fi putut face toate astea, pentru că nu ştiam că Facebook îmi oferă atâtea posibilităţi. Şi orice s-ar spune, reclamele Vodafone au avut o contribuţie importantă în creşterea acestei reţele de socializare în România.

Am în continuare conturi şi pe alte site-uri, dar le folosesc rar spre deloc, pentru că n-am nevoie. Mark Zuckerberg e un vizionar. :D

11 thoughts on “Din nou despre reţelele de socializare”

  1. Exact la fix ai venit cu articolul asta. Eu consider ca sunt cat de cat activ in mediul online, dar numai astazi mi-am facut cont pe FB (acum incarc niste poze acolo).

  2. Pe Facebook mi-am găsit și eu colegi de școală, foști elevi, cunoștințe mai vechi plecate din oraș etc. Într-adevăr Mark a fost un vizionar. Dar ar trebui ca socializarea de pe aceste rețele să o facem și în realitate, nu?

  3. @StiluRilu – nu e chiar asa. daca ai un profil dedicat numai prietenilor tai… nu poti afla nimic despre nimeni decat daca vrea el asta. (cel putin asa sper)

  4. Si eu stau pe Facebook aproape toata ziua. Am si Twitter si haifaiv si blog. Hi5 e retea de socializare pentru copii intre 10-15 ani (dovada sta sora mea si intreaga generatie a clasei a 6a):)) Imi expun produsele cam pe toate conturile, dar de pe Facebook imi vin cei mai multi clienti. Si, sincer, cateodata ma plictisesc si…oare ce sa mai fac…ia sa vad ce mai invarte lumea pe Facebook. ce-i drept, chiar e pacat ca nu socializam si fata in fata atat cat socializam pe FB :) Pe fb poti sa adaugi multa lume..de multe ori ti-e si cumva sa nu le dai accept. Pe twitter daca nu te urmareste lumea, ciripesti de unu singur :))

  5. @Delia: eu mi-am făcut public profilul în urmă cu vreo lună, o lună şi ceva. M-a convins Andrei Crivăţ cu discursul lui despre social media & stuff, susţinut la Social Media Summit Cluj. :)

  6. Ideea e sa nu exagerezi. Adica si pe facebook de exemplu. Am o poza, si zic ceva vorbe despre mine si vorbesc cu altii care sunt la mare distanta. Nu stau sa incerc 1000 de poze sa primesc comentarii si alte balarii.. Asta e deja dusa la extrem.

    Una este sa il folosesti pentru necesitate si alta e sa faci deja un moft sau dependenta chiar din asta..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.