Diverse [30]

  • Aţi auzit, cu siguranţă, despre apa vie. Şi eu am auzit de ea, dar credeam că-i vreo chestie ocultă, ca argintul viu. Numai că fiind abonată la site-ul ştiaţi.că, am dat peste un articol despre apa vie. Apa vie chiar există şi este, spune producătorul, apă „sărăcită în deuteriu”; se numeşte Qlarivia.
   „Apa vie este un produs inventat în România, brevetat internaţional, ale cărei beneficii au trecut de mult graniţele ţării. Apa vie este o apă săracă în deuteriu, un izotop al hidrogenului (H) din apă. Cercetătorii de la Institutul Naţional de Cercetare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice de la Râmnicu Vâlcea au reuşit să izoleze și să elimine deuteriul din componenţa apei, inventând astfel apa vie. Pentru că este brevetată încă din anul 1986, ea nu poate fi produsă în altă parte decât la Râmnicu Vâlcea. Aici se produc anual peste 1000 de tone de apă vie”.
   Interesant, mi-am zis. Am aflat apoi că apa vie se poate cumpăra online sau din unele farmacii. La preţul de 15 lei pentru o jumătate de litru, chiar dacă producătorul spune că nu-i un medicament, eu aşa aş trata-o. Pentru un supliment alimentar e cam scumpă.
   Voi aţi consumat vreodată apă vie? Ce ştiţi despre ea, că pe mine m-a făcut curioasă?!
  • Bad Photoshop în mişcare sau cum să suprapui imagini filmate ziua cu unele filmate noaptea şi să-ţi iasă ceva… interesant, să zicem, dar nu incredibil de frumos. Via Fubiz[parcă ideea asta se prezintă mai bine în cadre statice, nu?]
  • Culoarea ochilor nu afectează calitatea vederii însă poate afecta sănătatea ochilor, dat fiind că ochii deschişi la culoare permit pătrunderea unei cantităţi mai mari de lumină (respectiv raze UV). De aici rezultă că, deşi este indicat să purtăm cu toţii ochelari de soare atunci când este cazul, persoanele care au ochii deschişi la culoare ar trebui să poarte ochelari de soare de fiecare dată când condiţiile o impun. [de aici]
  • Am adunat 300 de pinuri verzi.

4 thoughts on “Diverse [30]”

 1. Trebuie sa fie destul de puternica daca costa 15 lei juma de litru insa la ce este buna ? se trateaza anumite boli cu ea ? se consuma preventiv….??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.