Două accesorii auto de care are nevoie orice șofer (P)

Timpul petrecut în mașină până la serviciu și înapoi, în deplasări zilnice sau ocazionale, atunci când pornești la un drum lung sau când ieși la o plimbare scurtă în familie sau singur trebuie să fie timp plăcut. În calitate de șofer trebuie să te asiguri că ai totul la îndemână și că beneficiezi de toate facilitățile necesare, iar pentru satisfacerea unor nevoi de acest fel poate fi nevoie de anumite articole și accesorii auto.

Două dintre acestea sunt extrem de importante, chiar dacă unii nu ar crede – este vorba despre suportul de telefon și despre modulatorul FM. De ce sunt acestea accesorii auto de care are nevoie orice șofer și cum le poți alege pe cele mai bune vei afla din acest articol. 

De ce nu trebuie să îți lipsească din mașină suportul pentru telefon?

Principalul motiv pentru care ai nevoie de un suport telefon în mașina ta este mai mult decât evident. Acesta te ajută, înainte de toate, să fii atent la condus și să nu folosești mâinile pentru a manevra telefonul atunci când te afli la volan. În orice moment telefonul tău poate suna, iar atenția pe care o vei orienta către acesta pentru a răspunde poate atrage după sine întâmplări nedorite. Utilizând un astfel de suport pentru telefon, vei reuși să răspunzi la telefon cu ușurință și să îți menții atenția acolo unde trebuie. 

De asemenea, un suport pentru telefon îți va fi de foarte mare ajutor atunci când folosești telefonul mobil și pe post de GPS. Dacă obișnuiești să folosești telefonul în acest sens, îți va fi util să urmărești harta poziționată chiar în fața ta, fără a face un alt efort pentru a urmări traseul dorit. 

Cum alegi suportul pentru telefon potrivit?

Un suport pentru telefon potrivit este unul care satisface nevoile sau preferințele pe care le ai. Este important ca acesta să poată fi poziționat oriunde dorești, unde îți este la îndemână și nu te incomodează, dar și să se poată adapta la modelul de telefon pe care îl ai. Așadar, urmărește ca suportul pentru telefon pe care îl achiziționezi să fie adaptabil, astfel încât să poată ține și telefoane mai mari, și telefoane mai mici, dar și să aibă tipul de prindere dorit – cu clemă de prindere, cu ventuză și altele asemenea. 

De ce nu trebuie să îți lipsească din mașină modulatorul FM?

Este destul de evident și răspunsul la această întrebare – este vorba despre atmosfera pe care o poți crea în mașină cu ajutorul acestui dispozitiv, mai ales atunci când este vorba despre deplasări mai lungi. În acest caz este posibil să dorești să asculți muzica preferată însă va fi destul de greu să faci asta dacă nu beneficiezi de un modulator FM.

Astfel, pentru că unele modele de mașini sunt depășite de noile tehnologii, este posibil să ai nevoie de acest dispozitiv pentru a-ți face timpul petrecut în mașină mai plăcut. 

Cum alegi modulatorul FM potrivit?

Este important ca modulatorul FM ales să fie potrivit nevoilor și preferințelor tale. Altfel spus este important ca acesta să aibă capacitatea de a memora ultima frecvență emisă să aibă o rază de acțiune suficient de mare și să poată fi alimentat în funcție de posibilitățile sau nevoile pe care le ai. Atenție la prizele mai mari de 24 V, deoarece acestea nu sunt compatibile cu majoritatea modulatoarelor FM care funcționează la prize de 12 V. 

Verifică, de asemenea, ca modulatorul să fie prevăzut cu butoane de control al playback-ului și să existe posibilitatea de a ajusta anumiți parametri atunci când este cazul. Unele modulatoare au și funcții extra care ți-ar putea fi utile, astfel că ai putea verifica și aspectele de acest fel. 

Înainte de a face alegerea finală, nu uita să ții cont de preferințele și nevoile personale, însă nu uita că cele două accesorii au o importanță deosebită pentru șoferi și trebuie să le ai și în mașina ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.