Vara e în toi. Ce costume de baie punem pe noi? (P)

Nu vreau să încep prin a vă deprima, dar mai sunt 148 de zile până la Crăciun. Vara e în toi, dar simțiți cum se scurge timpul pe care îl mai avem până când se închid piscinele și începem să ne îmbrăcăm pentru vremea ploioasă? Haideți să vedem cu ce costume de baie ne îmbrăcăm în timpul care ne-a mai rămas din vara 2022!

Eu am văzut, într-un magazin din Iași, un costum de baie întreg pentru femei, superb, cu lămâi pe un fundal albastru deschis. O nebunie. Era ultimul în stoc și ca să încap în el, trebuia să mă îngraș încă vreo 20 de kg și nu vreau asta! Am oftat și am plecat mai departe… și am început să caut online, poate-poate găsesc un model similar. Mai rău am făcut, că am găsit sute de modele și le vreau pe toate! Dar trebuie să fiu realistă, pentru că un costum de baie este o piesă vestimentară pe care o port mai mulți ani, trebuie să fie versatilă, să o pot îmbrăca și la sport în apă, dar și la înot. La plajă nu prea stau, pentru că mă arde soarele, chiar și cu cel mai mare factor de protecție solară, așadar expunerea la soare este exclusă – este clar, însă, că dacă asta vrei să faci, îți trebuie un costum de baie minuscul, pentru că nu vrei să te bronzezi doar pe mâini și pe picioare și nici cu „model”.

Eu de obicei port un costum întreg când merg să înot sau la aqua gym (la care n-am mai fost de prin iarnă, dar cine mai ține evidența?), iar în rest, unul compus din două piese. Dar sunt și astea de mai multe feluri: costume de baie din două piese, întregi, costume de baie bikini, costum de baie brazilian, tankini, monokini etc. Păi pe vremea mea… costumul era din una sau două piese, simplu!

Din fericire, astăzi avem de unde alege:

dacă ai bustul mare, e important să porți un costum cu bretele late, care să nu te „taie” pe umeri. Ai nevoie de suport, deci fie alegi un costum întreg, fie unul din două piese, dar cu bustieră, ca să ai „sprijinul” despre care vorbesc.

dacă ai bustul mic, ce bine! Nu trebuie să îți faci griji pentru susținere, poți purta practic orice, iar costumele de baie asimetrice stau cel mai bine pe astfel de corpuri. O bretea peste un umăr și zero griji pentru posibilitatea de a-ți ieși vreun sân pe afară.

dacă ai șoldurile mari, cea mai bună alegere este un costum de baie cu talia înaltă. Cu cât sunt mai multe elemente grafice, cu atât mai repede distragi atenția de la șolduri, dacă asta îți dorești – sau poți să alegi un model mai simplu, în una sau două culori și să te bucuri de corpul tău.

dacă ai talia mai mare, optează pentru un costum de baie întreg, tip „parte peste parte”, care să atragă prin model și să distragă atenția de la formele tale.

dacă ai un corp perfect, sunt sigură că nu știi asta și îți găsești tu vreo imperfecțiune, pentru că așa suntem noi, femeile. Sfatul meu este să te bucuri de orice model de costum de baie și să te gândești că în primul rând trebuie să te placi tu, ca să te placă și alții.

Bucurați-vă de zilele de vară care ne-au mai rămas și alegeți-vă un costum de baie în care să vă simțiți frumoase și vara viitoare, dar și la iarnă, la piscina acoperită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.