Două lucruri bune de la Carpatcement

CarpatcementÎmi cer scuze pentru tonul „de comunicat de presă” pe care-l are articolul de mai jos. Adevărul este că nefiind prezentă la întâlnirea jurnaliştilor şi fiind pe jumătate adormită atunci când am vorbit la telefon cu reprezentanta companiei, am cam fost nevoită să-mi iau „materialele” de pe mail. Nu sunt deloc mândră de asta, dar lucrurile pe care vreau să le comunic sunt foarte importante pentru comunitatea locală, aşa că sper că o să mă iertaţi şi o să înţelegeţi esenţa lucrurilor fără să vă opriţi prea mult asupra formei.

PRIMUL: Miercurea trecută a avut loc cea de-a treia intalnire a „Sfatului Jurnaliştilor” organizată de Carpatcement la fabrica din Chişcădaga, Hunedoara. Împreuna cu reprezentanţii de comunicare ai companiei, jurnaliştii prezenţi au discutat despre problemele şi oportunităţile locale.

Pentru mine a fost cea de-a doua întâlnire „ratată”, în sensul că am fost invitată şi nu am putut ajunge. Promit că la următoarea voi fi prezentă, pentru că iată, o companie mare dă dovadă de deschidere, îşi doreşte să afle care sunt problemele comunităţii în care-şi desfăşoară activitatea şi vrea să-i susţină pe elevii olimpici.

Seria de întâlniri „Sfatul Jurnaliştilor” este organizată de Carpatcement din dorinţa de a se apropia cât mai mult de comunitate şi de a contribui la bunăstarea acesteia. În acest sens, aflarea problemelor reale din comunitate este esenţială. Cea mai importantă oportunitate descoperită la discuţii a fost aceea de susţinere a educaţiei prin promovarea tinerilor performeri hunedoreni, respectiv a olimpicilor naţionali şi internaţionali care studiază în şcolile şi liceele din judeţul Hunedoara. S-au dezbătut mai multe idei de promovare, printre care postarea lor pe afişe outdoor, realizarea de interviuri în publicaţii scrise şi online, la radio sau la televiziunile locale.

Proiectul ar urma să beneficieze şi de sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, care derulează şi alte proiecte în acest sens.  Astfel, ideea apărută în cadrul întâlnirii organizate la fabrica de ciment din Chişcădaga este una dintre modalităţile prin care Carpatcement susţine procesul educaţional şi speră să creeze cât mai multe valori în folosul comunităţii.

CEL DE-AL DOILEA: Carpatcement „pune la bătaie” o tabletă pentru o oră de voluntariat. Pe scurt, profesorii din judeţul Hunedoara sunt încurajaţi să organizeze, împreună cu elevii lor, o oră de voluntariat. Proiectul „Ora de Voluntariat” se desfăşoară până în 25 noiembrie 2013, sub sloganul „Marile schimbări reprezintă întotdeauna suma acţiunilor mici!”. „Tot ce trebuie să facă profesorii este să organizeze o oră de voluntariat împreună cu elevii, prin care să ajute comunitatea locală. Noi am pus la bătaie o super-tabletă, iar proiectul se adresează diriginţilor şi profesorilor de la clasele a V-a, până la clasa a XII-a, de la toate şcolile generale şi liceele din judeţul Hunedoara”, spune Ştefania Grăjdeanu, de la Consultants for Responsible Business.

Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, este unul din liderii pieţei de ciment din România. HeidelbergCement Group este lider mondial pe piaţa de agregate şi un important jucător în domeniul cimentului, betonului şi altor activităţi conexe, ceea ce îl poziţionează printre cei mai mari producători de materiale de construcţii din lume. Compania are peste 52.000 de angajaţi în 2.500 de locaţii din peste 40 de ţări.

Cu un total al investiţiilor de peste 450 de milioane de euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanţi investitori germani din România. În ţara noastră, Grupul este prezent în producţia de ciment, betoane şi agregate prin companiile CARPATCEMENT HOLDING, CARPAT BETON, respectiv CARPAT AGREGATE. Toate cele trei companii folosesc tehnologii inovative şi au ca obiectiv major promovarea unor standarde înalte de calitate.

1 thought on “Două lucruri bune de la Carpatcement”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.