Educaţie: gata cu calificativele

 

Ministerul Educaţiei şi Cercetării are în vizor reanalizarea sistemului de notare de la clasele primare, care în acest moment se face prin calificative.
Calificativele „suficient”, „bine” şi „foarte bine” sunt pe cale de dispariţie pentru că MEC doreşte o schimbare a sistemului de notare în învăţământul primar din cauza numeroaselor cereri venite de la părinţi care doresc reintroducerea notelor pentru elevii claselor I-IV. Părinţii spun că prin calificative nu se reflectă fidel capacitatea şcolară a fiecărui elev în parte, iar trecerea din ciclul primar în cel gimnazial reprezintă un şoc în ceea ce priveşte acomodarea cu noul sistem de notare.

sursa

Da, mă, bine că aţi aşteptat să vă spună părinţii că-s de-a-mpulea de-a-n-pulea [apropo, ştie cineva SIGUR cum se scrie corect? :D ]. Şi oricum, sunt convinsă că la anul găsiţi altceva şi uite-aşa învăţământul în România este într-o continuă schimbare. Asta ţine pe toată lumea – elevi, profesori, părinţi – în priză, pentru că dacă nu s-ar schimba nimic, s-ar plafona, nu? Vai de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.