eMAG livrează comenzile gratuit la 200 de oficii poștale din toată țara

Începând din 28 septembrie (de fapt, de astăzi), produsele comandate de pe eMAG pot fi livrate gratuit la oficiile poștale din țară. Asta înseamnă că dacă îți comanzi ceva care nu depășește suma care ți-ar permite să ai transportul gratuit, poți selecta livrarea la un oficiu poștal. Din câte văd, e vorba despre un singur oficiu poștal/oraș, unul mare.

În Hunedoara, coletele se pot ridica, începând de astăzi, de la Oficiul Poștal Bd. Rusca 4 (în spatele Hotelului Rusca). 

Compania Naţională Poşta Română dezvoltă parteneriatul cu eMAG prin care operatorul naţional de servicii poștale livrează colete către clienții retailerului online, prin intermediul serviciului PostCollect. Astfel, începând cu luna noiembrie, 200 de oficii operaționale, la nivel național, stau la dispoziția celor care doresc să-și ridice produsele comandate de la un punct fix, aflat în proximitatea domiciliului sau a locului de muncă.

Creșşterea constantă a volumului de trimiteri prin serviciul PostCollect, în doar un an de la lansarea acestui produs, a dus la extinderea parteneriatului dintre Poșta Română și eMAG. Dacă, în faza pilot, s-a început livrarea coletelor în doar două oficii poștale (Târgoviște și Buzău), în etapa a doua, serviciul a devenit funcțional și în oficiile din București.

În cadrul serviciului PostCollect, operatorul național de servicii poștale preia, sortează și livrează coletele partenerului la sediul subunităților poștale participante, în funcție de alegerea clientului. Aceasta poate fi făcută printr-un singur click, pe site-ul retailerului. Toate unitățile selectate au ghișee special dedicate acestui serviciu, cu program extins – seara și în weekend.

Expedițiile eMAG sunt monitorizate în sistem Track&Trace pe tot parcursul lor, de la prezentare, până la livrare. Destinatarii sunt avizați de către eMAG, printr-un SMS, în momentul în care coletele sunt predate Poștei Române. După sosirea coletului la punctul de livrare, destinatarii sunt anunțați, tot prin SMS, că expediția este disponibilă pentru ridicare la sediul oficiului poștal.

Livrarea coletelor se face la sediul oficiilor poștale prin intermediul ghișeelor dedicate și vizibil semnalizate, clientul având opțiunea deschiderii coletului pentru verificarea conținutului. Conform contractului încheiat, Poșta Română poate păstra coletele avizate în oficiile poștale timp de șapte zile calendaristice, de la data preluării lor de la eMAG.

Dacă e funcțional și nu te calci în picioare cu alți clienți veniți să plătească facturi și să trimită colete cu cârnați

Aici este lista punctelor de ridicare a coletelor din județul Hunedoara.

Sursa. Foto: Colet poștal, de la Shutterstock

7 thoughts on “eMAG livrează comenzile gratuit la 200 de oficii poștale din toată țara”

  1. Foarte tare ideea. Am testat-o.
    In Cluj doar un singur oficiul postal partener este deschis sambata, iar ghiseul pentru emag este comun cu cel de ridicari colete postale normale. La OP unde am fost eu nici macar nu era semnalizat parteneriatul cu emag, a trebuit sa fac o sesizare.

  2. Si la mine in oras sunt deja doua. Ma bucur, pentru ca nu de putine ori mi-am dorit sa-mi cumpar cate ceva, dar am dat inapoi din cauza transportului. Nu e deloc avantajos sa platesti 15 lei pentru transport cand tu comanzi de 50 lei, spre exemplu. :) De cateva saptamani avem si pick-up point Elefant, yeeey! :D

  3. De obicei ghiseul de colete emag este acelasi cu cel de ridicare colete al postei (cel putin la 2 OP din Bucuresti), dar cei care vin pentru emag au prioritate. Insa trebuie sa semnalizezi acest lucru, eu intreb de fiecare data „de aici se ridica coletele emag?”. Automat sunt preluat urmatorul, chiar daca este coada. Ba la un moment dat, o angajata a postei a glumit „la noi nici copiii sau batranii nu au prioritate ca astia cu emag-ul”.

  4. Foarte buna ideea, chiar ieri am ridicat 2 colete de la un oficiu postal, dar…mai aveam un colet, si nu aveam bani destui la mine sa le achit pe toate.
    Eu ma gandeam ca in sfarsit de an 2016, poate baga si posta un POS, ceva…nema.
    Asa ca acum trebuie sa mai fac un drum sa iau si celalat colet ramas, dar cu bani la mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.