Eu cu cine am votat?

Ziua alegerilor, ora 14. Sunt informată că PSD stă bine în sondaje, prea bine chiar. Desigur, bunică-mea a mers la vot şi la fel au făcut şi ceilalţi pensionari din judeţ şi din toată ţara. Dar tinerii vor merge la vot mai târziu. Trebuie, totuşi, să fac ceva. Votul meu e doar unul, dar măcar votând, „anulez” votul unui pensionar care nu ştie să pună ştampila decât pe roşu, cum a făcut toată viaţa. Aşa că am mers la vot, fără prea multă tragere de inimă. Am votat cu cine am vrut eu [PDL] şi am aşteptat rezultatul votului.

Luni, 8 decembrie 2008. Cu toate că are cele mai multe voturi, neîntrunind majoritatea, PDL trebuie să se alieze. Cu PSD sau PNL. Se alege, presupun, răul cel mai mic: PSD. Dacă s-ar fi aliat cu PNL, aş fi fost dezamăgită. Dacă s-ar fi aliat cu PSD – ceea ce s-a şi întâmplat, aş fi fost – deci sunt – dezamăgită. Păi eu de ce am mai mers la vot? Tocmai ca să nu câştige PSD. Iar acum, PSD este la putere. Iarăşi.

Tot astăzi, Băsescu a anunţat premierul: Dragă Stolo. Bine măcar că nu-i Geoană. Bine că nu-i iar Tăriceanu. Bine că…

De 19 ani, tot asta spunem: „bine că”. Bine că s-a ales răul cel mai mic; ne-om descurca noi cumva, doar am trecut prin atâtea. Bine că nu-i iar PNL-ul la guvernare. Bine că n-a avut PSD majoritate de voturi. Dar nu-i bine că nu mai avem alternative. Până când va trebui să alegem răul cel mai puţin rău, să votăm ca să nu câştige un partid şi nu ca să câştige un altul?

Până la urma, eu am votat împotriva PSD, iar PSD e la guvernare. Deci am fost păcălită. Să nu mă mai aşteptaţi la vot, că nu mai vin, dragi politicieni. Nu mai am de ce, nu mai am pentru cine. M-am săturat ca votul meu să nu conteze.

În altă ordine de idei, abia aştept să-i văd pe Antenişti pupând în fund PDL-ul. It’s gonna be hilarious!

13 thoughts on “Eu cu cine am votat?”

  1. da, da. sa vina si vali stan, sa-i puna o dedicatie. de dragoste de data asta.

    chiar, ce se ntampla cu sinteza zilei? o sa mearga dupa principiul lui cristoiu: ii atacam p’aia de la putere. :D acum ar trebui sa’l atace si pe motan.

  2. Nu cred ca pui problema corect.Nu e vorba de raul cel mai mic ci de faptul ca PD-L a ales in mod deliberat fratia cu PSD. Nu e nici un „bine ca…”, e pur si simplu ca PD-L nu ca nu erau in peisaj sau ar fi fost anesteziati ci in mod voit au hotarit ca sint frati cu PSD, ceea ce-i face egali din toate punctele de vedere, ii face fara nici o deosebire de PSD. Nu conteaza cine e premier pentru ac un premier gestioneaza doar impartirea cascavalului in Romania, iar acum Stolo sau oricine altcineva ar fi fost trebuie sa dea cascaval egal la toti, asta fiind si singurul lui rol acolo.

  3. sincer, mie mi se par toti niste puslamale, incepanad cu basescu si terminand cu cine vrei tu, din orice partid politic. nu le pasa decat de ei, si da, e trist ca nu avem alternativa, poate doar sa candideze cabral la presedintie :))

  4. Foarte frumos la noi in tara! Liberalii vor iesi cei mai castigati din povestea asta, pur si simplu pentru ca vor fi singurii care si-au respectat doctrina (sigur, asta intr-un context in care putem considera ca PD-L ar avea doctrina…).

    „Romania pe mana hotilor” parca spunea PD-L, nu?

  5. Cu cateva luni dinaintea alegerilor erau dusmani inversunati, acum ar fi capabili sa se alieze doar ca sa aunga la ciolan. La oamenii prosti o sa le arunce ca fac acest „compromis” doar din cauza ca vezi Doamne acum e criza si tre sa uitam de problemele din trecut. Ciolanul bai tata bai, aia conteaza pentru ei. Restul puteti sa muriti de foame.

  6. ANULATI-va votul:mergeti la vot, dar ANULATI-va votul .Astfel aratam ca nu suntem indiferenti, doar scarbiti.. aaa si stpampilati de mai multe ori si scrieti si o urare “de bine” pe buletinul de vot .Consecintele sunt mai multe decat o simpla anulare a votului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.