Fabricat în Hunedoara: Lapte și produse lactate de la Fermele ADO / Țara Hațegului

Am fost pentru a doua oară la Fermele ADO din Țara Hațegului. Este un loc de vis, te duci cu mașina din Simeria sau Hunedoara pe drumul spre Caransebeș și dacă nu ai un GPS sau un ajutor de GPS care să te atenționeze, treci de satul Peșteana, unde sunt situate Fermele ADO, care înseamnă văcuțe, porci și alte animale, sere de legume, o nouă fabrică de lapte & produse lactate. 

Nu că ar fi ascunse de ochiul trecătorului, dar peisajul este atât de frumos, încât ești cu ochii numai după zăpada de pe Munții Retezat. Eu așa am pățit, noroc că a strigat Daniel: Uite, parcă alea-s serele, nu? Am ajuns? Da, da, aici e, bagă-te la dreapta. Tudor, din spate, cred că m-a înjurat pentru că am semnalizat cam din scurt, dar hei, măcar am ajuns la destinație! Și încă întregi!

Sunt aproximativ 300 de vaci acolo, exemplare prăsite din vaci de rasă, cumpărate la licitații prin străinătate. Domnul care se ocupă de ele și le cunoaște cel mai bine era tare mândru de toate, iar la unele exemplare se oprea ca să ne spună povestea. „Pe asta am făcut-o dintr-o vacă pe care am dat două mii de euro”.

Contează foarte mult să ai oameni pasionați de munca lor. Degeaba vrei să faci un business dacă angajații vin la muncă și-i zic „scârbici”; ca firma ta să fie o poveste de succes, este esențial să angajezi oameni care să vină la serviciu cu plăcere, iar la ADO numai peste astfel de oameni am dat. Fiecare, pe „tarlaua” lui, e specialist și se vede că trăiește pentru animalele sau plantele acelea. Și e o adevărată bucurie să-i asculți pe acești oameni vorbind despre pasiunile lor, care întâmplător reprezintă modul în care își câștigă pâinea.

Despre noua fabrică de lapte nu am ce să vă spun încă. Curățenia e atât de strictă, încât doar două persoane din grupul nostru au avut voie să intre și să facă niște poze și să filmeze, iar eu nu m-am numărat printre ele, așa că mai aștept să primesc poze și video.

Până atunci, însă, vă pot spune că am degustat iaurt, chefir, precum și brânzeturi produse la ADO, în Țara Hațegului, iar dacă primele sunt produse banale, brânzeturile încep deja să le caut prin magazinele ADO din județ, pentru că sunt foarte bune. Iar eu sunt o mare fană brânză. :)

Fabricat în Hunedoara este un proiect organizat de Denisa Bârgău & Sebastian Bârgău și sponsorizat de Carpatcement și Fermele ADO. Parteneri: Sara Cafe și Pizzeria Napoli.

8 thoughts on “Fabricat în Hunedoara: Lapte și produse lactate de la Fermele ADO / Țara Hațegului”

  1. Buna ziua, cred ca trebuie sa fim mandri si sa-i felicitam pe acesti oameni, mandria in special pentru faptul ca inteleg ca pentru acest sector de activitate inseamna foarte mult sa ai curatenie, sa nu iei in deradere nimic din ce ar putea dauna consumatorilor. Toate cele bune!

  2. nu prea avem noi românii un obicei în a promova sau lăuda lucrurile noastre… de obicei, tot cei de peste graniță e ok, ce-i românesc e de proastă calitate… cam asta e logica din păcate…

    1. Eu consum toate produsele pe care le-am văzut în fabrici, de la chipsurile Lays la lactate și până la cosmeticele de la Farmec. Am avut noroc să le văd chiar pe banda rulantă din fabrici, ce-i drept.

    1. Sigur că există. Îți recomand să mai aștepți un pic, până când se va deschide Vila VIP din Hațeg. E… altceva. Din păcate, site-ul arată de parcă pensiunea s-ar deschide în 1999. La interior, însă, totul e aproape gata, se lucrează la ultimele finisaje și arată excepțional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.