Film: Spectre (2015)

L-am întrebat pe cel mai mare cinefil de pe strada mea al câtelea film cu James Bond e ăsta și mi-a zis că al douăzeciși-nu-știu-câtelea. El știa, eu nu am reținut, pentru că m-a copleșit răspunsul. Dacă ar fi fost al șaptelea, mai aveam o șansă de a ajunge la zi cu toate și să pot scrie acest mic articol în cunoștință de cauză, ba chiar să văd filmul Spectre știind tot ce s-a întâmplat până acum în seria James Bond. 

Totuși, nu sunt chiar atât de pasionată de filmele de acțiune încât să fi urmărit în doar câteva zile câteva zeci de ore de geimsbonzi de tot felul.

M-am dus, așadar, cam aeriană la premiera Spectre de vineri, 6 noiembrie. La fel de aeriană m-aș fi dus și la avanpremiera din 5 noiembrie, la care voia Sebi să meargă, dar ne luaserăm deja biletele pentru premieră. În fine, detalii.

Pe scurt: mi-a plăcut. Multă acțiune, un pic cam amețitoare detaliile pe care nu le știam din filmele vechi, dar per total, nu trebuia să fii super fan James Bond ca să înțelegi ce se întâmplă.

Mi se pare că James Bond-ul ăsta e cam de piatră, așa, nu l-am văzut să arate prea multă emoție; poate că, nefiind prima dată când actorul Daniel Craig joacă acest rol, deja a construit personajul într-un anume fel, iar cine a văzut și celelalte filme are cât de cât habar de cum este James Bond în interpretarea lui. Mie mi-a părut, repet, cam fad.

Acțiunea se desfășoară în Mexico City, Londra, Roma, în Maroc și prin munții austrieci. Femeile din film sunt Moneypenny, bătrânica Monica Bellucci și palida plânsa Léa Seydoux. O să ziceți că-s rea, dar parcă bărbații Bond erau cunoscuți pentru femeile frumoase pe care le cucereau (în traducere: cu care se culcau, pentru ăștia mai tineri), iar femeile astea (ultimele două) sunt așa: o fostă mare frumusețe și o amețită care în momentele bune seamănă vag cu Uma Thurman (sau cu altcineva? cu cine???). Nimic senzațional, nimic memorabil, ba, cu Monica Bellucci parcă s-a culcat din obligație, încet și trist, că era în doliu femeia.

Mna bun. Deci femeile așa și-așa, acțiune amețitoare, totuși, James se chinuie mai bine de două ore să stârpească organizația SPECTRE și, bineînțeles, să salveze fata. Și o salvează, evident. Pe cea tânără, că Monica Bellucci apare doar cât să fie bifată de marele agent 007.

Dacă sunteți fani ai seriei 007, probabil că ați fost deja la film, dacă nu sunteți și nu vă pasionează filmele de acțiune, mai bine alegeți altceva. Eu am mers pentru că sunt atât de „înfometată” de fillme de orice fel, încât doar la două sau trei titluri nu am mers de când s-a deschis cinematograful din Deva, iar două sunt desene animate și unul e ăla cu Vin Diesel, despre care multă lume spune că-i foarte prost, deci nu, merci.

Trailer SPECTRE

Nota 7,5 din 10.

 

1 thought on “Film: Spectre (2015)”

  1. Am vazut toata seria Bond de dupa anul 1990; Nu zic ca e prost sau slab filmul, spun doar ca dupa parerea mea este cel mai slab din toata seria de filme Bond vazuta de mine. Si sunt peste 10 filme vazute cu siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.