Fu Craiova!

Articol publicat în Iaşi Plus

Citesc prin ziare şi nu-mi vine să cred că ceea ce se întâmplă aproape cu regularitate în Craiova este aici, la noi în România. Este cutremurător să vezi atât de multe conflicte cu săbii, topoare, arme de foc şi cocteiluri molotov, dar mai cutremurător e să vezi acei oameni răniţi, plini de sânge sau chiar morţi.
Foarte amuzantă însă poziţia Poliţiei, care de fiecare dată ne asigură că situaţia este „sub control”. Păi sub control ar fi fost dacă toate găştile acelea de care se teme toată Craiova ar fi după gratii, dacă arsenalul de arme deţinute ilegal ar fi acum în magazia Poliţiei, dacă aşa-zişii oameni de afaceri ar fi puricaţi puţin prin contabilităţi, dacă persoanele importante din conducerea judeţului ar lua bani împrumut de la bancă şi nu de la cămătari. < Cum să te iei de cel care tocmai ţi-a dat 300.000 de euro împrumut? Astfel de greşeli sunt fatale pentru un politician sau mai ales pentru un poliţist cu grade mari. Deasemenea, interesant este şi faptul că nu se sesizează nimeni la nivel naţional. Alo, Bucureştiul, se aude? Aici cred că avem cel mai mare grad de corupţie, care nu se vede, dar se simte. Că de n-ar fi, nu s-ar întâmpla! Găştile alea funcţionează, aşa cum recunoaşte toată lumea, în stil mafiot, adică sunt conduse de lideri care au în subordine o întregă reţea de oameni, care fac ce? Merg dimineaţa la serviciu, apoi vin acasă, la familie, ies cu copiii la plimbare prin parcuri, iar seara se întîlnesc cu băieţii din gaşcă, şi joacă popa prostu' pe câte 50.000 de euro, iar dacă vreunul trişează, îşi mai dau câte o palmă calibrul 38, că doar n-o să-i lase pe cei de la Urgenţă să frece menta pe banii poporului! Înainte de '89 se auzeau zvonuri că în Brăila e criminalitatea mai ridicată şi să te fereşti cât poţi. Daţi-mi casă gratis în Craiova, şi-o refuz politicos!

3 thoughts on “Fu Craiova!”

  1. Am stat 5 ani in Craiova si de 5 ani am plecat… dar zi de zi trebuie sa fie vreo stire „senzationala”, bineinteles negativa. Acesta este mediul de acolo, nimic surprinzator… Ce s-a intamplat de curand? O expunere a puterii unora si incapacitatii altora de a fi ceea ce se numesc:autoritate…
    Numai bine!

  2. Pingback: Noroc că avem poliţie comunitară! | Denisuca
  3. Denisa, cu tot respectul, dar e cea mai mare prostie pe care am citit-o vreodată: Craiova e ok, poţi să te plimbi pe stradă liniştit atât la ora 2, 4, 6 dimineaţa şi chiar şi în timpul zilei. Nu stăm la colţ de stradă cu bâte, arme şi săbii sau mai dihai: cocktail-uri molotov. sigur nu ai vrut să scrii despre războiul din Georgia ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.