Google Earth, acum 100 de ani

Cum procedai, în urmă cu o sută de ani, dacă vroiai să arăţi cuiva unde locuieşti? Aparate foto n-aveau decât studiourile de fotografie, vederi cu strada ta era puţin probabil să existe, asta dacă nu cumva locuiai în buricul târgului, iar Google mai avea câteva decenii până să se lanseze.

Luai o vedere de ansamblu, dibuiai cam pe unde vine casa ta şi trăgeai o săgeată înspre locul cu pricina. Adică aşa:

deva old

Original, nu?

12 thoughts on “Google Earth, acum 100 de ani”

  1. Da , …scrii foarte …cum să spun , inteligibil. De când am descoperit Zelist, este mai usor de găsit blogurile scrise în limba romană. Căci vrînd ,nevrînd am nimerit la Tine…..şi ţi-am recunoscut „stilul” . Îmi place !

  2. Ma crezi sau nu, eu am procedat asa o data. Trebuia sa primesc vizita unor prieteni din Timisoara si ca sa le fie mai usor cu orientarea, am luat o vedere in care se vedea centrul Sibiului de sus, le-am facut sagetute pe unde sa vina si le-am incercuit casa. Au ajuns fara sa se rataceasca :D Google dupa noi s-a inspirat ;))

  3. ..ei…nu cred ca asa se proceda acum 100 de ani. Pe vremea aia orasele erau atat de mici incat daca intrebai pe oricine: „Auzi musteriule, unde sade Denisuca a Laptaresei?” iti raspundeau imediat: „Pai… sade a treia casa dupa colt, dincolo de farmacia lui Monciu”..:)

  4. dupa cum arata sageata in poza io zic ca omul cu pricina statea in camp, actualmente cartierul dorobanti. ma insel? si daca statea in camp acolo era ceangau clar , deoarece pe vremea aia ceangaii stateau in zona aia

  5. @ He
    Aproape ai dreptate, unde se termina poza s-a construit Blocul turn din centrul vechi. posibil ca in dreptul sagetii sa fie acuma cartierul Dorobanti. Daca nu si magazinul Real.
    Chestia e ca acum e cel mai scump cartier(referitor la pretul apartamentelor), iar ceangaii, s-au stabilit ulterior in acea zona, intradevar. Dar sa le spunem si celorlalti ca ceangaii sunt maghiarii care au populat Deva ulterior si acuma au pretentii „ultracentrale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.