Hai la Cluj Arena!

Cu acest articol particip la concursul organizat de Dan Olteanu şi trag speranţă că voi fi unul dintre cei şase bloggeri oficiali Cluj ARENA.

Ce înseamnă pentru tine şi pentru oraş Cluj Arena?
Pentru mine, Cluj Arena este locul în care voi vedea pentru ultima dată live trupa Scorpions. Am fost la ceea ce se anunţa a fi ultimul lor concert în România, pe 9 iunie, la Bucureşti. Eram aproape convinsă că acela a fost cel de-al doilea ultimul concert Scorpions la care particip, dacă nu cumva şansa avea să mă ducă taman în locul în care se va ţine concertul care încheie nu doar turneul Get Your Sting and Blackout, ci şi cariera de 46 de ani a trupei.

Pentru oraş, Cluj Arena este un loc civilizat, o investiţie binevenită mai ales pentru microbişti. Un oraş cu două echipe mari de fotbal are nevoie de o sufragerie curată şi aerisită în care să-şi primească musafirii europeni. Bucureştiul are Naţional Arena, Clujul nu se lasă mai prejos şi vine, la câteva săptămâni după inaugurarea primului stadion, cu o replică mai mică, dar drăguţă: Cluj Arena. Şi cum să inaugurezi ditamai arena dacă nu chemând cea mai faină trupă rock din lume să-ţi cânte, ca să fie cu noroc? Din punctul meu de vedere, Clujul merită – şi iată că primeşte! – tot ce-i mai bun. La fotbal nu mă pricep, nu m-a pasionat niciodată [nu se pune că în adolescenţă eram îndrăgostită de Dan Petrescu, sper], aşa că nu pot să dau verdicte. Mă gândesc că decât să joci 90 de minute pe un stadion descoperit e mai bine să ai o arenă nou-nouţă, cu o capacitate mare, unde să se joace şi mai ales să se urmărească fotbal civilizat. 

Ce aşteptări ai de la festivităţile de inaugurare?

Păi dacă va cânta Scorpions la inaugurare, n-are cum să fie altfel decât perfect. Cred că la asta s-au gândit şi organizatorii atunci când au ales trupele care-i vor încălzi pe clujeni la început de toamnă. Apropo de trupe, la inaugurarea Cluj Arena vor cânta: Scorpions, Voltaj, Sensor  şi Grigore Leşe, Semnal M, Smokie, Smiley, Pasărea Colibri, Loredana şi Agurida, Horia Brenciu şi HB Orchestra. Credeţi că mai e ceva de spus? O să fie epic!

 De ce eşti cel mai potrivit să fii blogger oficial?

Pentru că sunt un foarte mare fan Scorpions şi, dacă trebuie, până pe 8 octombrie îmi fac şi un tatuaj care să spună chestia asta. Pentru că voi scrie cu drag, pe blog, despre inaugurarea Cluj Arena. Pentru că vreau să-i întâlnesc pe Scorpions faţă în faţă ca să le mulţumesc pentru muzică.

5 thoughts on “Hai la Cluj Arena!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.