Idei creţe: transformarea MAJUSCULELOR în litere mici

Nu ştiu voi, dar eu mă mai „lovesc” de texte scrise de către imbecili care au apăsat pe CAPS LOCK şi au uitat sau n-au ştiut să scrie textele cu litere mici. Când ai de transformat un titlu scris cu majuscule într-unul normal, nu e aşa de grav, dar ce te faci dacă ai un text întreg scris AŞA? ÎŢI VINE SĂ-ŢI IEI CÂMPII, SĂ-L DAI PE IMBECIL CU CAPUL DE TASTATURĂ ŞI SĂ-L FACI SĂ ÎNGHITĂ TASTA CAPS LOCK.

Pentru textele fără diacritice există site-ul diacritice.com, care e foarte mişto şi, observ abia acum, util. Dar pentru convertirea textelor scrise cu majuscule în texte normale nu cred că există vreun site. Aşa că ar fi bine să se gândească cineva şi la amărâţii care trebuie să rescrise textele scrise de persoane cărora le-aş scoate vreo doi dinţi şi tasta Caps Lock.

UPDATE: Caracterele scrise cu majuscule pot fi transformate în „minuscule” foarte simplu, cu ajutorul Microsoft Word: selectezi acel text pe care îl vrei scris cu litere mici şi apoi foloseşti combinaţia de taste Shift + F3. Mulţumiri lui Dugy.

26 thoughts on “Idei creţe: transformarea MAJUSCULELOR în litere mici”

 1. Da. Unul din amarati este aici….

  Era un plugin de joomla care facea asta.

  De asemenea eu am o tema de wordpress care nu accepta deloc majuscule. E utila, dar pentru mine, care trebuie sa validez texte scurte, nu prea merita.

 2. Copiezi textul, il bagi intr-un fisier word, selectezi totul si dai SHIFT+F3. Problema e ca face toate literele mici, de aceea daca umbli pe la obtiuni poti sa ii spui sa faca cu litera mare cuvintele de dupa punct sau !/? la o a doua apasare de SHIFT+F3. Acum va trebui sa pui litera mare doar la numele propii sau de localitati. Eu cel putin asa fac cand imi vin cretinii de reporteri cu textele scrise cu majuscule.

 3. In word: Meniul Format – Change case si alegi „Sentence case”. Mai ai: Toggle, lower, Title. Le vezi acolo. Nu stiu unde il gasesti in word 2007. Dar la celelalte variante de word acolo e.

 4. @bogdanic: optiunea, mea culpa, se intampla si la case mai mari. Sunt cretini pentru ca in momentul in care ii spui unui om ca nu e bine ce face ar trebui sa se opreasca din facutul acelui lucru si sa remedieze problema, dar cat timp persista in prostia lor sunt niste cretini.

 5. Victor, o fi existând, ţin minte că şi eu aveam o temă care îmi convertea titlurile în lowercase, da’ eu vroiam un site, un soft, un ceva care să schimbe uppercase cu lowercase. Şi uite că Microsoft Word o ştia şi pe asta! Trăiască!

 6. Nu toata lumea e perfecta…Poate altii nu vad si scriu cu majuscule, sau poate nici ei nu inteleg de ce scriu cu majuscule…Trebuie sa-i intelegem

 7. Pentru site-uri (sa zicem ca ai articole propuse de utilizatori) se poate face foarte usor din litera mari in mici.
  Pentru limbajul php strtolower() sau ucfirst() folosite in combinatie cu un array de semne de punctuatie (! . ? ) pot transforma un text stris doar cu litere mari in propozitii cu litere mici si chiar si prima litera mare din propozitie :)

 8. Doamne ……… atatttttttttt , shift + F3 , avand in vedere ca tr sa corectezi doar..anumite litere.. fata de a rescrie.:)) . 2 nopti mi a luat sa mi refac licenta. avnd in vedere ca era si cantitativa… … Nici acum nu mi vine sa cred… PREA !!!TARE !!!!!. :D :)))) .
  !!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.